Γενικός Δείκτης:766.64-0.92%
EUR/USD: 1.17

Λήγει το Σάββατο η προθεσμία για τα πόθεν έσχες

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Το ερχόμενο Σάββατο, 21 του μήνα λήγει η προθεσμία για την υποβολή «πόθεν έσχες» για το 2017 με το 60% των υπόχρεων έως τώρα να έχουν υποβάλει τη σχετική δήλωση. Σύμφωνα με παράγοντες της ΓΓΠΣ, που μίλησαν στην Καθημερινή, οι δηλώσεις αυξάνονται γεωμετρικά τις τελευταίες ημέρες ενώ μόνο χθες κατατέθηκαν 15.000 δηλώσεις όταν μέχρι την περασμένη εβδομάδα δεν ξεπερνούσαν τις 1.000 την ημέρα.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΓΓΠΣ δεν αναμένεται να υπάρξει νέα παράταση στην υποβολή. Αυτό έγινε σαφές και προκύπτει από το γεγονός ότι απαιτείται Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη νέα παράταση. Και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει δημοσιοποιημένη σε ΦΕΚ μια τέτοια απόφαση, σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων «πόθεν έσχες» του 2017 έχει λάβει μέχρι τώρα δύο παρατάσεις.

Ως συνέπεια, από την ερχόμενη Κυριακή οι παραβάτες θα κληθούν να καταβάλουν πρόστιμα ύψους 150 έως 400 ευρώ, ενώ από τις 21 Νοεμβρίου 2017 και μετά, η παράβαση της μη υποβολής «πόθεν έσχες» θα συνιστά ποινικό αδίκημα. Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις του 2017 αφορούν τα περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν μέσα στο 2016.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required