Γενικός Δείκτης:754.36-1.6%
EUR/USD: 1.17

Αυξημένος ο τζίρος στην αγορά αυτοκινήτου στο γ' τρίμηνο

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η διαρκής αύξηση των πωλήσεων ΙΧ στη χώρα τροφοδοτεί και τον τζίρο στην αγορά αυτοκινήτου, όπως πιστοποιούν τα τελευταία στοιχεία που κοινοποίησε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ.

Σύμφωνα με αυτά ο κύκλος εργασιών του κλάδου ευρύτερα (χονδρικό και λιανικό εμπόριο, επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσυκλετών) στο γ' τρίμηνο της χρονιάς αυξήθηκε 6,6% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι ενώ σε σύγκριση με το β' τρίμηνο του τρέχοντος έτους καταγράφηκε μείωση 14,7%. Ο εποχικά διορθωμένος δείκτης πάντως αυξήθηκε 2,8% σε σύγκριση με το β' τρίμηνο.

Ο κύκλος εργασιών στο τμήμα της πώλησης μηχανοκίνητων οχημάτων αυξήθηκε 10,3% σε ετήσια βάση ενώ μειώθηκε 18,8% από το β' τρίμηνο. Ο εποχικά διορθωμένος δείκτης πάντως αυξήθηκε 4,7% σε σύγκριση με το β' τρίμηνο.

agora ix

Η ΕΛΣΤΑΤ επίσης γνωστοποίησε ότι προέβη σε αναθεώρηση προς τα πάνω των στοιχείων για το β' τρίμηνο του τρέχοντος έτους λόγω πρόσθετων στοιχείων που υποβλήθηκαν από επιχειρήσεις. Έτσι ο δείκτης κύκλου εργασιών στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο, επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσυκλετών αναβαθμίστηκε στις 79,7 μονάδες από 79,5 πριν. Ο αντίστοιχος δείκτης που αφορά την πώληση μηχανοκίνητων οχημάτων αναθεωρήθηκε από 73,4 σε 73,9. Ως εκ τούτου, οι ετήσιες μεταβολές τους αναθεωρήθηκαν από -6,1% σε -5,9% και από -9,3% σε -8,7%, αντίστοιχα.

Για να δείτε αναλυτικά τα στοιχεία πατήστε ΕΔΩ

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required