Γενικός Δείκτης:765.35-0.05%
EUR/USD: 1.17

Χουλιαράκης: Η υπεραπόδοση οφείλεται αποκλειστικά στην απόδοση του ΕΦΚΑ

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Στην «λευκή τρύπα» του ΕΦΚΑ απέδωσε αποκλειστικά την επίτευξη υπερπλεονάσματος για το 2017 ο κ. Γιώργος Χουλιαράκης υποστηρίζοντας ότι τα φορολογικά έσοδα ήταν κάτω των προβλεπόμενων στόχων.

«Τα φορολογικά έσοδα του 2017 ήταν κάτω από τον στόχο. Η υπεραπόδοση οφείλεται αποκλειστικά ή σχεδόν αποκλειστικά στην απόδοση του ΕΦΚΑ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χουλιαράκης με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται ο προϋπολογισμός επιχειρώντας να απαντήσει στην κριτική βουλευτών της αντιπολίτευσης. Ο ίδιος δε σημείωσε ότι «κάθε προϋπολογισμός θέτει έναν μόνο στόχο. Τον στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων. Οι εκτελέσεις των προϋπολογισμών του 2015-16-17 έπιασαν τον στόχο τους για πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία. Για την ανάπτυξη, ο προϋπολογισμός κάνει προβλέψεις δεν βάζει στόχους».

Ωστόσο, η αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών έρχεται σε αντίθεση με όσα είχε υποστηρίξει ο κ. Ευλείδης Τσακαλώτος στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής στις 2.11.2017. Τότε ο υπουργός Οικονομικών είχε παραδεχθεί πως «Η υπεραπόδοση δεν είναι όλη από την υπερφορολογία αλλά ένα μεγάλο κομμάτι έρχεται από άλλα σημεία».

ΠΗΓΗ: protothema.gr

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required