Γενικός Δείκτης:761.911.26%
EUR/USD: 1.17

ΕΛΠΕ: Σε διαπραγματεύσεις Δημόσιο - Paneuropean Oil για την από κοινού πώληση του 51%

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σε διαπραγματεύσεις για την από κοινού μεταβίβαση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στα Ελληνικά Πετρέλαια βρίσκεται το Δημόσιο και η Paneuropean Oil and Industrial Holdings (POIH), του ομίλου Λάτση, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες των προηγούμενων εβδομάδων ότι προκρίνεται μια τέτοια λύση για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, απαντώντας σε σχετική επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, «το Ελληνικό Δημόσιο και η POIH ευρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για το ενδεχόμενο μεταβίβασης από κοινού πλειοψηφικού πακέτου μετοχών τους στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., την διαδικασία της από κοινού μεταβίβασης και την ρύθμιση των μεταξύ τους σχέσεων. Σύμφωνα με τους μετόχους, οι συζητήσεις δεν έχουν ακόμη καταλήξει, αναμένεται όμως εντός του προσεχούς διαστήματος η έκβαση των σχετικών διαπραγματεύσεων».

Με βάση το τρέχον πρόγραμμα προσαρμογής, η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στην πώληση του ποσοστού τουλάχιστον του 35,5% που κατέχει το δημόσιο στα ΕΛΠΕ, ωστόσο, τις προηγούμενες εβδομάδες είχε γίνει γνωστό ότι το υπ. Ενέργειας προκρίνει ως λύση την από κοινού με την POIH πώληση του 51%. Η όλη διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required