Γενικός Δείκτης:712.610.32%
EUR/USD: 1.17

Σταθάκης: Καταρχήν συμφωνία με τους θεσμούς για ΝΟΜΕ και χρεώσεις προμηθευτή

  • ( UPD -16/05/2018 14:14 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Του Κωστή Πλάντζου

Για καταρχήν συμφωνία με τους θεσμούς για τις ΝΟΜΕ αλλά και τις χρεώσεις προμηθευτή έκανε λόγο ο υπ. Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης έπειτα από τον πρώτο γύρο συνομιλιών με τους εκπροσώπους των θεσμών σήμερα στο Χίλτον. Παράλληλα ο υπουργός δήλωσε πως κατέθεσε τις προτάσεις της κυβέρνησης για το θέμα της ΔΕΠΑ εκφράζοντας αισιοδοξία πως μετά τις διαβουλεύσεις που θα ακολουθήσουν οι δύο πλευρές θα είναι σε θέση ως το ερχόμενο Σάββατο να προχωρήσουν σε συμφωνία.

Σε ο,τι αφορά το ζήτημα των ΝΟΜΕ ο κ. Σταθάκης δήλωσε πως το ύψος των μειώσεων αυτών θα αποσαφηνιστεί στις αρχές Ιουνίου, οπότε και θα νομοθετηθεί σχετική διάταξη στη Βουλή.

Για τις χρεώσεις προμηθευτή σημείωσε πως με βάση το σχέδιο που συμφωνήθηκε, προβλέπεται παράταση έως το 2020. Στη συνέχεια θα αποκλιμακωθούν σταδιακά μέχρι να αντικατασταθούν από τα πράσινα πιστοποιητικά.

50 εκατ. παρακράτησαν τα ΕΛΤΑ

Ο κ. Σταθάκης ερωτηθείς για το ζήτημα των ΕΛΤΑ και της ΔΕΗ δήλωσε πως το ποσό που δεν έχουν αποδώσει τα ταχυδρομεία από την πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ φθάνει τα 50 εκατ. ευρώ. Έσπευσε να τονίσει, ωστόσο, πως βρέθηκε λύση προκειμένου αυτά τα χρήματα να αποδοθούν σταδιακά στην Επιχείρηση.  

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required