Γενικός Δείκτης:596.13-3.41%
EUR/USD: 1.14

Αχτσιόγλου: Δεν αλλάζει η πολιτική για το ασφαλιστικό

  • ( UPD -18/05/2018 20:19 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Του Κωστή Πλάντζου

Η πλήρης εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση που είχαν με τους θεσμούς η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Δεν υπάρχει αλλαγή πολιτικής» στο ασφαλιστικό, τόνισε σε δηλώσεις της η κ. Αχτσιόγλου, δίνοντας έτσι κι από την πλευρά της ένας τέλος στην παραφιλολογία των τελευταίων ήμερων για ενδεχόμενο μη εφαρμογής των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί και ψηφισθεί.

Σύμφωνα με όσα είπε η κ. Αχτσιόγλου «οι θεσμοί επιβεβαίωσαν ότι έχουν ολοκληρωθεί όλα τα προαπαιτούμενα» και τόνισε ότι ο επαναϋπολογισμός των συντάξεων έχει ήδη τελειώσει εκτός κάποιων ειδικών περιπτώσεων (π.χ. χρόνος ασφάλισης στο εξωτερικό) ενώ δεσμεύθηκε ότι θα τηρηθεί πλήρως το χρονοδιάγραμμα έκδοσης των συντάξεων που ακόμα εκκρεμούν.

Επιπλέον, η υπουργός τόνισε ότι οι θεσμοί αποδέχθηκαν τη δυνατότητα μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του ΣΤΕ, αν και προϊδέασε ότι θα ληφθούν δράσεις για να ενισχύσουν την προσφυγή στην γνωμοδοτική μεσολάβηση αντί της υποχρεωτικής διαιτησίας.

Οι διαπραγματεύσεις στο Χίλτον διακόπηκαν λίγο πριν τις 20.00 για να μπορέσουν οι υπουργοί σε αυτές να μεταβούν στη βουλή για να ψηφίσουν για την υπόθεση Νovartis. Οι συνομιλίες αναμένεται να επαναληφθούν πολύ αργά το βράδυ σε τεχνοκρατικό επίπεδο. Στη συνέχεια και μέχρι αύριο το πρωί οι δυο πλευρές θα ανταλλάσσουν κείμενα – προσχέδια τεχνικής συμφωνίας προκειμένου μετά το μεσημέρι οι υπουργοί να συναντηθούν με τους επικεφαλής των θεσμών για τις τελικές διαπραγματεύσεις.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required