Γενικός Δείκτης:710.350.36%
EUR/USD: 1.17

Μοσκοβισί για συντάξεις: «Οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται»

  • ( UPD -24/05/2018 22:07 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Του Αργύρη Παπαστάθη

Σήμα ότι πρέπει να εφαρμοστεί η συμφωνηθείσα περικοπή των συντάξεων από 1.1.2019 έδωσε ο Επίτροπος Πίερ Μοσκοβισί μετά το Eurogroup, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσες της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου η οποία είχε αναφέρει νωρίτερα ότι θα εξεταστούν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης.

Κληθείς στη συνέντευξη Τύπου, μετά το Eurogroup, να σχολιάσει αν μπορεί να γίνει επαναδιαπραμάτευση των περικοπών στις συντάξεις το 2019 ο κ. Μοσκοβισί απάντησε ότι η τεχνική συμφωνία είναι μια ακόμη απόδειξη ότι οι ελληνικές αρχές τηρούν τις δεσμεύσεις τους και ότι προφανώς τώρα υπάρχει η ανάγκη της εφαρμογής. Συνεχίζοντας στο ίδιο θέμα είπε οι ελληνικές αρχές πρέπει πάντα να δείχνουν ότι πρέπει να αναλαμβάνουν το δικό τους μερίδιο στη δουλειά (υπονοώντας ότι το μερίδιο των Ευρωπαίων είναι το χρέος). «Οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται, από όλους» είπε ο κ. Μοσκοβισί κλείνοντας το θέμα.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο είπε ότι υπήρξε κάποια πρόοδος στο θέμα του χρέους σε τεχνικό επίπεδο και επιβεβαίωσε την επικύρωση της τεχνικής συμφωνίας (Staff Level Agreement) από τη σημερινή συνεδρίαση. Ο ίδιος παρέπεμψε στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου στο Λουξεμβούργο για τις αποφάσεις που θα κρίνουν την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος και την πορεία της Ελλάδας μετά από αυτή την ημερομηνία.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required