Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1212

Süddeutsche Zeitung: Αργή η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη στην Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο του έτους απασχολούν την Süddeutsche Zeitung, η οποία κάνει λόγο για αναιμική αλλά τουλάχιστον θετική ανάπτυξη.

Το ελληνικό ΑΕΠ αυξήθηκε την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου κατά μόλις 0,2% και έτσι η ανάπτυξη έχει θετικό πρόσημο για έκτη συνεχή φορά, σημειώνει η εφημερίδα στο άρθρο της με τίτλο «Αργή ανάπτυξη» επικαλούμενη τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δόθηκαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Η εφημερίδα, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, σημειώνει ότι η ελληνική οικονομία είχε ξεκινήσει πολύ πιο δυναμικά τη τρέχουσα χρονιά με 0,9%:

«Μετά την εκπνοή των προγραμμάτων στήριξης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φιλοδοξεί βάσει σχεδίου να διασφαλίσει μια βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας.

Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι για το 2018 είναι εφικτή μια ανάπτυξη 1,9%, ποσοστό διπλάσιο από εκείνο που προβλέπει για το σύνολο της ευρωζώνης την τρέχουσα χρονιά».

Πηγή: Süddeutsche Zeitung: Αργή η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας | iefimerida.gr

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required