Γενικός Δείκτης:731.290.79%
EUR/USD: 1.1189

Συνέργειες μεταξύ των ΔΕΚΟ ζήτησε το Υπερταμείο

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Συνάντηση εργασίας με τις διοικήσεις των θυγατρικών της εταιρειών οργάνωσε την περασμένη Δευτέρα στο περιθώριο της 83ης ΔΕΘ η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο).

Όπως σημειώνει μάλιστα η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα «για πρώτη φορά όλες οι Δημόσιες επιχειρήσεις βρέθηκαν μαζί ως μέλη ενός ομίλου και κοινωνοί μιας ενιαίας αποστολής, ενώ «δόθηκε η ευκαιρία για την ανταλλαγή απόψεων πάνω σε σημαντικά θέματα στρατηγικής, λειτουργικής και επιχειρησιακής αποδοτικότητας, κοινών εταιρικών αξιών και νέου μοντέλου εταιρικής διακυβέρνησης».

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΣΥΠ, καθώς και οι Διοικήσεις των θυγατρικών εταιρειών ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΤΑΔ, Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου, ΓΑΙΑΟΣΕ, ΔΕΘ-HELEXPO, Ελληνικές Αλυκές, ΕΛΤΑ, Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης και ο όμιλος ΟΑΣΑ με τις θυγατρικές του εταιρείες ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ.

Οι διοικήσεις των θυγατρικών παρουσίασαν τις στρατηγικές τους προτεραιότητες και τους άμεσους στόχους για το επόμενο διάστημα. Αναφέρθηκαν αναλυτικά στις ιδιαιτερότητες των κλάδων τους αλλά και στις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Μεγάλη έμφαση δόθηκε επίσης σε πιθανές συνέργειες μεταξύ των εταιρειών.

Οι επικεφαλής της ΕΕΣΥΠ αναφέρθηκαν στην ανάγκη εδραίωσης σχέσεων συνεργασίας και εμπιστοσύνης για τη υλοποίηση μίας κοινής στρατηγικής με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ζητήματα εταιρικής διακυβέρνησης, κανονιστικής συμμόρφωσης, καθώς και παρακολούθησης και βελτίωσης της απόδοσης των θυγατρικών επιχειρήσεων.

ypertameio

Καλωσορίζοντας τις διοικήσεις των θυγατρικών, ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΣΥΠ, Γεώργιος Διαμαντόπουλος είπε: «Διαχειριζόμαστε – όλοι μας – ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της περιουσίας του ελληνικού λαού, ο οποίος περιμένει από εμάς να την αξιοποιήσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να προσθέσουμε αξία σε αυτήν και να του εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στο χαμηλότερο κόστος».

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος, Ράνια Αικατερινάρη, τόνισε: «Με τη σημερινή πρωτοβουλία εγκαινιάζουμε ένα κύκλο συζητήσεων με στόχο να εξασφαλίσουμε ότι είμαστε όλοι ευθυγραμμισμένοι με τους στρατηγικούς στόχους και την κοινή μας αποστολή για να ενισχύσουμε τις δυνατότητες και την αποτελεσματικότητα των δημόσιων επιχειρήσεων».

Εκ μέρους του βασικού μετόχου συμμετείχε η Γενική Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Έλενα Παπαδοπούλου, η οποία χαιρέτισε τη συνάντηση και τόνισε τον σημαντικό ρόλο των δημόσιων επιχειρήσεων και της συνέργειας μεταξύ τους, προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required