Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%
EUR/USD: 1.1217

«Χρυσή βίζα» και μέσω αγοράς μετοχών θα προσφέρει η κυβέρνηση

  • ( UPD -10/10/2018 18:50 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Του Στέλιου Μορφίδη 

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα προστεθούν και νέα επενδυτικά προϊόντα με τα οποία θα μπορούν να λαμβάνουν «χρυσή βίζα» επενδυτές εκτός ΕΕ θα συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο το οποίο θα καταθέσει στη Βουλή ο αναπλ. Υπ. Βιομηχανίας.

Όπως αποκάλυψε ο Στέργιος Πιτσιόρλας σε ενημερωτική συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους η χρυσή βίζα θα αφορά πλέον και αγορά ομολόγων στην πρωτογενή αγορά ή μετοχές σε επιχειρήσεις επενδύσεων real estate (ΑΕΕΑΠ) ή καταθέσεις μέχρι 400.000 ευρώ. Επίσης θα αφορά επενδύσεις σε άυλους τίτλους της δευτερογενής αγοράς (μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κοκ) ύψους 800.000 ευρώ.

Η κίνηση έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία το Χρηματιστήριο Αθηνών και τα κρατικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά δέχονται μεγάλες πιέσεις. Μάλιστα και σήμερα το ΧΑ κατέγραψε απώλειες. 

Υπενθυμίζεται πως σήμερα «χρυσή βίζα» μπορεί να λάβει μόνο κάποιος που κάνει μία αγορά ακινήτου αξίας άνω των 250.000 ευρώ. 

Επίσης ο κ. Πιτσιόρλας γνωστοποίησε πως θα αυστηροποιηθεί και το πλαίσιο ελέγχου για τους επενδυτές που θα λαμβάνουν τη «χρυσή βίζα» προκειμένου να διασφαλίζεται η υποχρέωση τους για επένδυση σε βάθος πενταετίας.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required