Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%
EUR/USD: 1.1218

Τσακαλώτος από Νέα Υόρκη: «Greece is back»

  • ( UPD -10/12/2018 22:56 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Με το σύνθημα «Greece is back» επιχειρεί να διασκεδάσει τις ανησυχίες επενδυτών και δανειστών για την παροχολογία και τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των δεσμεύσεων, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας αυτήν την ώρα στο στο 20ό Ετήσιο Φόρουμ «Invest in Greece» του Capital Link στη Νέα Υόρκη.

Ο ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε στην πρόοδο στο θέμα των κόκκινων δανείων, τη στρατηγική γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας καθώς και στο πως οι μεταρρυθμίσεις βελτιώνουν την κατάσταση στη χώρα, δημιουργώντας συνθήκες για επενδύσεις και ανάπτυξη.

«Exciting times for Greece» (συναρπαστικοί καιροί για την Ελλάδα), δηλώνει χαρακτηριστικά ο Τσακαλώτος, προσπαθώντας να πείσει τους εκπροσώπους της διεθνούς οικονομικής ελίτ να ποντάρουν στη χώρα μας, ενώ σε ότι αφορά το κρίσιμο θέμα των κόκκινων δανείων τονίζει: «Χωρίς να θέλω να μειώσω το πρόβλημα, υπάρχει μεγάλη πρόοδος στα NPLs.».

«Μεταρρυθμίσεις χωρίς κοινωνική ενσωμάτωση οδηγούν στην άνοδο του εθνικισμού, αλλά και η κοινωνική ενσωμάτωση χωρίς μεταρρυθμίσεις είναι εξίσου επικίνδυνη», προσέθεσε ο υπουργός τονίζοντας πως οι μεταρρυθμίσεις εφαρμόζονται σταδιακά και πως θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στη Δημόσια Διοίκηση και τη φορολογία: «Το φορολογικό σύστημα πρέπει να γίνει πιο απλό, πιο σταθερό και πιο δίκαιο».

Αναφέρθηκε επίσης στο πακέτο θετικών μέτρων αλλά και στη μη περικοπη των συντάξεων, ενώ επεσήμανε πως η φορολογία στις επιχειρήσεις θα μειώνεται κατά 1% κάθε χρόνο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο Υπουργός χαριτολογώντας δήλωσε: «Στόχος μου είναι να γίνω ο λιγότερο σημαντικός υπουργός τα επόμενα χρόνια».

Δείτε την ομιλία εδώ: 

Στο βήμα του συνεδρίου και στα πάνελ του βρίσκονται ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών, τραπεζίτες από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, υψηλόβαθμα στελέχη επενδυτικών οίκων και οι επικεφαλής ισχυρών παικτών του εγχώριου επιχειρηματικού γίγνεσθαι.

Το παρόν στο συνέδριο έδωσε και η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά πραγματοποιώντας επαφές και συναντήσεις για την προώθηση της Ελλάδας ως κορυφαίου ελκυστικού επενδυτικού προορισμού στη Μεσόγειο και την Ευρώπη.

Κοστέλο: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

Νωρίτερα, μιλώντας στο συνέδριο, ο ο επικεφαλής των τεχνοκρατών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα Ντέκλαν Κοστέλο απηύθυνε συστάσεις προς την κυβέρνηση για προσοχή στην αύξηση του κατώτατου μισθού και στο πλαίσιο που θα διαδεχθεί τον νόμο Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς.

Παράλληλα, ζήτησε επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων και των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο.

«Η γενική αξιολόγησή μας είναι θετική, αλλά η Ελλάδα θα μπορούσε να πετύχει καλύτερες επιδόσεις. Πρέπει να συνεχιστεί η υλοποίηση δραστικών μεταρρυθμίσεων, να ολοκληρωθούν αποκρατικοποιήσεις-κλειδιά, να γίνει προσεκτικά η αναθεώρηση του κατώτατου μισθού και να μην τεθεί σε κίνδυνο η πρόοδος στη μείωση των ‘κόκκινων’ δανείων», υπογράμμισε ο κ. Κοστέλο.

tsakdiloseisss.PNG

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required