Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1212

Συνεχίζουν την κατάληψη οι συνταξιούχοι της ΕΤΕ για το επικουρικό τους

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Μέσα στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Αθηνάς και Ευρυπίδου παραμένουν 150 συνταξιούχοι μέχρι αυτή την ώρα κάνοντας κατάληψη, διαμαρτυρόμενοι για το κόψιμο του επικουρικού τους εδώ και 1 χρόνο τώρα.

Πάντως ένας αριθμός συνταξιούχων που είχαν προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας την καταβολή της επικουρική τους σύνταξη την οποία αποστερούνται από το Νοέμβριο του 2017 , δικαιώθηκαν . Οι επικουρικές συντάξεις των 16.000 συνταξιούχων είναι της τάξης των 500-600 ευρώ.

Οι συνταξιούχοι είχαν κερδίσει τον Ιανουάριο τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της διοίκησης, με αφορμή τη διακοπή της χρηματοδότησης προς το Λογαριασμό Επικούρησης (ΛΕΠΕΤΕ). και περίμεναν να εκδικαστούν και οι αγωγές .

Υπενθυμίζεται ότι το ΛΕΠΕΤΕ επί 70 έτη, στηριζόταν στην χρηματοδότηση της Εθνικής Τράπεζας για την απρόσκοπτη λειτουργία του. Το γεγονός ότι ο Λογαριασμός παρουσιάζει οργανικό έλλειμμα την τελευταία δεκαετία, είχε ως αποτέλεσμα η διοίκηση της Τράπεζας να διακόψει την χρηματοδότηση.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required