Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1246

ΕΕ για φέτα: Η πιο διάσημη Ελληνίδα ΠΟΠ-σταρ!

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Κομισιόν εξυμνεί την ελληνική φέτα, η οποία σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), κρύβει 489 πρωτεϊνες στο DNA της.

«Προωθούμε και υπερασπιζόμαστε την ελληνική φέτα στην Ευρώπη και παγκοσμίως!», γράφει στον ελληνικό λογαριασμό της στο Twitter η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως η φέτα δεν είναι τυχαία η πιο διάσημη Ελληνίδα ΠΟΠ-σταρ χάρη στο περιεχόμενο, την αξία και τις διατροφικές ιδιότητές της. 

Οι ερευνητές δρ Γεώργιος Τσάγκαρης και δρ Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος, οι οποίοι έκαναν σχετική δημοσίευση σε διεθνές περιοδικό, ανέλυσαν με φασματογράφους μάζας υψηλής ευκρίνειας πληθώρα αντιπροσωπευτικών δειγμάτων από όλα τα μέρη της Ελλάδας που παράγουν φέτα «Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης» (ΠΟΠ), επιδιώκοντας την ταυτοποίηση όλων των πρωτεϊνών και πεπτιδίων που περιέχουν.

Διαπιστώθηκε ότι η φέτα ΠΟΠ από όλες τις περιοχές της χώρας μας περιέχει συνολικά 489 διαφορετικές πρωτεΐνες, γεγονός που την καθιστά ένα από τα πλουσιότερα σε πρωτεΐνες είδη τυριού παγκοσμίως. Οι 489 αυτές πρωτεΐνες αποτελούν την «ταυτότητα» της ελληνικής φέτας και ανήκουν σε διάφορες ομάδες βιολειτουργικών πρωτεϊνών. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται πρωτεΐνες που σχετίζονται με τη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος, με αντιμικροβιακή δράση, καθώς και πρωτεΐνες που ελέγχουν το μικροβίωμα του εντέρου.

eueffortfeta.PNG

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr (εδώ)

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required