Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1247

Τη μείωση της φορολογίας των μερισμάτων ζητά ο ΣΒΕ στην πρώτη του παρέμβαση

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Να ζητήσει τη νομοθέτηση της μείωσης του συντελεστή φορολόγησης των μερισμάτων από 15% στο 10% για τη χρήση του 2018 ζήτησε με παρέμβαση του σήμερα προς την Υφυπ. Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, όπως μετονομάστηκε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Μάλιστα αυτή είναι και η πρώτη του παρέμβαση μετά την αλλαγή του καταστατικού και τη μετονομασία του Συνδέσμου στο πλαίσιο του πανελλαδικού ανοίγματος που κάνει στη Βιομηχανία στον απόηχο της αναβάθμισης του σε κοινωνικό εταίρο.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν «με την υλοποίηση της συγκεκριμένης εξαγγελίας, οι κερδοφόρες επιχειρήσεις που θα δουν τη ρευστότητά τους να αυξάνεται, με βεβαιότητα θα επανεπενδύσουν τα κέρδη τους είτε στο άνοιγμα νέων – διεθνών αγορών είτε για την υλοποίηση παραγωγικών επενδύσεων. Συνεπώς, η συγκεκριμένη μείωση αποτελεί θετική απόφαση, που θα υποβοηθήσει στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ιδιωτικών, και ιδιαίτερα των παραγωγικών, επιχειρήσεων».

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη μείωση υπάρχει ως πρόβλεψη στο κείμενο του προϋπολογισμού για το 2019, ενώ έχει εξαγγελθεί εδώ και καιρό από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required