Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1245

Τζανακόπουλος: Δεν τίθεται θέμα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών

  • ( UPD -11/02/2019 13:51 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχει κανένα σενάριο ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ταζανακόπουλος, ενώ, επιχειρώντας να κατευνάσει τις ανησυχίες που δημιουργήθηκαν μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη, έκανε λόγο για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. 

«Τα σενάρια για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών υπάρχουν μόνο στη φαντασία δημοσιογράφων που για δικούς τους λόγους κινδυνολογούν. Όσα είπε ο κ. Δραγασάκης στο πλαίσιο πολιτικού διαλόγου εντός κοινοβουλίου διαστρεβλώθηκαν για να δημιουργηθούν εντυπώσεις.  Ο κ. Δραγασάκης απλώς εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η καταπολέμηση του προβλήματος των κόκκινων δανείων είναι κοινωνικό ζήτημα», είπε ο κ. Τζανακόπουλος . , μιλώντας στον ρ/σ News 24/7.

«Υπάρχει συμφωνία με τους πιστωτές -συνέχισε- για τον ρυθμό με τον οποίο πρέπει να μειώνονται τα κόκκινα δάνεια.  Πολλές φορές οι τράπεζες υπερβαίνουν το στόχο.  Αυτό το οποίο συζητείται είναι το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, οι συγκεκριμένες διατάξεις του οποίου, σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας, εκπνέουν στις 28 Φλεβάρη και θα πρέπει να αντικατασταθούν.  Δεν υπάρχουν μονομερείς κινήσεις, υπάρχει διάλογος και συνεννόηση, τα υπόλοιπα είναι τερατολογίες», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required