Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1247

Σύγκλιση απόψεων κυβέρνησης - τραπεζιτών για τον νέο νόμο Κατσέλη

  • ( UPD -11/02/2019 21:51 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Του Αλέξανδρου Κασιμάτη

Σε καλό κλίμα και με διάθεση αμοιβαίων υποχωρήσεων που ανοίγει ένα παράθυρο για συμβιβαστική λύση ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους τραπεζίτες για το νέο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Τόσο η πλευρά των τραπεζιτών όσο και των πολιτκών απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις για τη συνάντηση που κράτησε μιάμιση ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ένα κλίμα αμοιβαίων υποχωρήσεων κυβέρνηση και τραπεζίτες φαίνεται ότι συνέκλιναν σε κάποια ζητήματα ενώ κάποια άλλα θα χρειαστεί να μελετηθούν περαιτέρω. Στο πλαίσιο αυτό θεωρείται πιθανό να υπάρξει και δεύτερη συνάντηση αν οι εκκρεμότητες δεν διευθετηθούν μεταξύ τραπεζών και αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών. Έγκυρες πηγές διέψευδαν τα σενάρια που κυκλοφόρησαν νωρίτερα και έκαναν λόγο για νέα παράταση και διαβεβαίωναν πως θα υπάρξει κείμενο νόμου το οποίο θα προωθηθεί στη βουλή πρός ψήφιση πριν το τέλος Φεβρουαρίου. Οι ίδιες πηγές εξέφραζαν την εκτίμηση ότι τελικά κυβέρνηση και τραπεζίτες θα συγκλίνουν με όρους που δεν θα προκαλέσουν αναταράξεις τόσο σε σχέση με τους θεσμούς όσο και με τις τράπεζες.

Κατά πληροφορίες, κυβέρνηση και τραπεζίτες φέρεται να έχουν συγκλίνει στα 120.000 ευρώ αξία κατοικίας στο νέο καθεστώς καθώς και στην ένταξη σε αυτό και των πρώτων κατοικιών που έχουν υποθηκευθεί για άλλα δάνεια εκτός των στεγαστικών δηλαδή καταναλωτικά, επιχειρηματικά κλπ.

Από την κυβερνητική πλευρά στην σύσκεψη συμμετείχε ο πρωθυπουργός με τους αρμόδιους υπουργούς και από την πλευρά των τραπεζών ο πρόεδρος της ΕΕΤ Ν. Καραμούζης και οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών κ.κ. Β.Ψάλτης, Χ. Μεγάλου, Φ. Καραβίας και Π. Μυλωνάς.

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required