Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1247

Στην Ελλάδα το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας μεταξύ των κρατών του ΟΟΣΑ

  • ( UPD -12/02/2019 20:29 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας κατείχε η Ελλάδα μεταξύ των 36 κρατών μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) τον Δεκέμβριο του 2018.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα παρουσίασε το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας - στο 18,5% τον Νοέμβριο – ακολουθούμενη από την Ισπανία με, 14,3%. Τα πιο χαμηλά ποσοστά καταγράφηκαν στην Τσεχία και την Ιαπωνία με 2,1% και 2,4% αντίστοιχα.

Συνολικά στα 36 κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ, η ανεργία παρέμεινε σταθερή - στο 5,2% - ενώ ο αριθμός των ανέργων έφτασε συνολικά στα 33,4 εκατ. «Το ποσοστό ανεργίας ήταν σταθερό και στην ευρωζώνη, στο 7,9%, με τη μεγαλύτερη μείωση να καταγράφεται στην Ιταλία, όπου υποχώρησε κατά 0,2%, στο 10,3%», ενημέρωσε ο Οργανισμός.

Στις επτά μεγάλες οικονομίες – Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ- το ποσοστό ανεργίας ήταν 4,5%, την ίδια περίοδο.
Σε ετήσια βάση, το ποσοστό υποχώρησε κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες στις χώρες του ΟΟΣΑ και κατά 0,7 στην ευρωζώνη.

Το ποσοστό ανεργίας στους νέους – ηλικίας 15 με 24 – ήταν 11,2%, ενώ παρέμεινε υψηλότερα από 30% στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία.

Να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης έκανε στα μέσα Ιανουάριου ανησυχητικές προβλέψεις για επιβράδυνση της ελληνικής οικονομίας τους επόμενους 6 έως 9 μήνες κι επιβεβαίωσε ότι η χώρα μας αποθαρρύνει τις επενδύσεις, επιβάλλοντας τον τρίτο υψηλότερο συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων μεταξύ των κρατών-μελών του ΟΟΣΑ.  Τα δυσοίωνα μηνύματα για την Ελλάδα περιλαμβάνονται σε δύο εκθέσεις του διεθνούς οργανισμού, οι οποίες έρχονται στη δημοσιότητα σε μια περίοδο που πυκνώνουν οι φόβοι ότι το 2019 θα είναι μια χαμένη χρονιά για την ελληνική οικονομία. 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required