Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.121

Στα χέρια του πρωθυπουργού το τελικό σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια

  • ( UPD -21/02/2019 19:24 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Με συμφωνία επί της αρχής ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ της κυβέρνησης και των επικεφαλής των συστημικών τραπεζών, σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας. 

Η διάρκεια του νέου μέτρου που θα διαδεχθεί το ν.Κατσέλη θα συνεχιστεί για ένα χρόνο, ωστόσο φαίνεται να υπάρχουν ακόμη σημεία τα οποία δεν έχουν αποσαφηνιστεί.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες στην κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Στη σύσκεψη με εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και τους CEOs  των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, υπό τον Υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, Δημήτρη Λιάκο συμμετείχαν και οι Θεσμοί, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ειδικότερα, μετά από 3,5 ώρες ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ των επικεφαλής των τραπεζών (Καραβίας-Eurobank, Μυλωνάς-Εθνική, Ψάλτης-Alpha bank, Μεγάλου-Πειραιώς) με μέλη της κυβέρνησης και σύμφωνα με τις πληροφορίες από Μαξίμου αντιμετωπίστηκαν οι σοβαρές διαφωνίες που εξέφρασαν οι θεσμοί και ειδικά ο SSM o Μόνιμος Εποπτικός Μηχανισμός των Τραπεζών.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε γνωστό την Περασμένη εβδομάδα μετά την πρώτη συνάντηση των δυο πλευρών, το ύψος της αντικειμενικής αξίας στα ακίνητα ήταν 250.000 ευρώ και το υπόλοιπο του δανείου 130.000 ευρώ.

Τα εισοδηματικά κριτήρια είχαν οριστεί στις 12.500 ευρώ για ένα άτομο, στις 21.000 ευρώ για το ζευγάρι και επιπλέον 5.000 ευρώ ανά τέκνο έως τα τρία. Δηλαδή οικογένεια με τρία παιδιά θα καλύπτονταν για εισόδημα μέχρι 36.000 ευρώ.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required