Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1212

«Πράσινο» από το Ελεγκτικό για τη Μαρίνα Χίου

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Το πράσινο φώς από το Ελεγκτικό Συνέδριο έλαβε η παραχώρηση της μαρίνας Χίου, η οποία θα είναι και η πρώτη που θα παραχωρηθεί από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου για αξιοποίηση.

Η υπογραφή της σύμβασης αναμένεται εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου, με τον ιδιώτη επενδυτή να αφορά το επενδυτικό σχήμα AVLUM ENTERPRISES COMPANY LIMITED - ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΗΛΙΑΣ Δ. ΤΕΦΑΣ ΝΑΥΠΗΓΟΠΛΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε - ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε. και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Α.Ε. ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ είχε κάνει αποδεκτή τον Δεκέμβριο του 2018 τη βελτιωμένη προσφορά που είχαν καταθέσει οι επενδυτές για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Χίου για 40 χρόνια.

Η βελτιωμένη οικονομική προσφορά ανέρχεται σε τουλάχιστον 6.213.615 εκατ. ευρώ, αποτελούμενη από εφάπαξ τίμημα 600.000 ευρώ, ετήσια αμοιβή παραχώρησης πλέον ποσοστού επί των ετήσιων εσόδων της μαρίνας.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required