Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1247

ΔΕΗ: Ψαλιδίζει στο 10% την έκπτωση συνέπειας στο ρεύμα

  • ( UPD -19/03/2019 21:37 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Από 15% - Σε συμφωνία με το Υπ. Περιβάλλοντος, το ΔΣ... επιβραβεύει επίσης όσους συνεπείς προεξοφλούν την ετήσια κατανάλωση ρεύματος με μείωση της έκπτωσης από το 6% στο 4%! - Προτείνει ακόμη αύξηση 10% στα βιομηχανικά τιμολόγια, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα πιεστικά προβλήματα ρευστότητας - Για «παγιοποίηση» της έκπτωσης κάνει λόγο η ΔΕΗ

Της Μαριάννας Τζάννε

Σε μείωση της έκπτωσης συνέπειας από 15% σε 10% προχωρά η ΔΕΗ, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για μια επιλογή την οποία η επιχείρηση είχε συμφωνήσει να υλοποιηθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τα πιεστικά προβλήματα ρευστότητας και να ενισχύσει τη λειτουργική της κερδοφορία.

Στο τραπέζι είχε πέσει και η πρόταση της ΔΕΗ για ενσωμάτωση ρήτας CO2 στα τιμολόγια, η οποία όμως απορρίφθηκε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, κ.Γιώργο Σταθάκη.

Το ΔΣ αποφάσισε επίσης σήμερα να προχωρήσει στη μείωση της έκπτωσης από το 6% στο 4% για όσους προεξοφλούν την ετήσια κατανάλωση ρεύματος. Επιπλέον αποφασίστηκε η ΔΕΗ να προτείνει αύξηση 10% στα βιομηχανικά τιμολόγια.

 

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

Τα τιμολόγια της ΔΕΗ παραμένουν αμετάβλητα, ενώ παγιοποιείται η έκπτωση για τους συνεπείς πελάτες, αναφέρει η ΔΕΗ σε αποψινή ανακοίνωση σχετικά με τις αποφάσεις που ελήφθησαν από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα η ΔΕΗ αναφέρει ότι:

«Με απόφαση του σήμερα (19.03.19) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα τιμολόγια Ηλεκτρικής Ενέργειας Μέσης και Χαμηλής Τάσης, παρά τις πιέσεις από εξωγενείς παράγοντες όπως η αύξηση της Οριακής Τιμής Συστήματος και της τιμής των δικαιωμάτων εκπομπών CΟ2.

Επίσης το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε τη διατήρηση και παγιοποίηση της χορήγησης της έκπτωσης συνέπειας σε ποσοστό 10% επί της συνολικής αξίας χρέωσης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, για τους λογαριασμούς που θα εκδίδονται από 1ης Απριλίου 2019 και εφεξής. Σε ότι αφορά την έκπτωση λόγω προπληρωμής αυτή καθορίστηκε σε 4% από 1ης Απριλίου 2019».

Η έκπτωση συνέπειας είναι τώρα 15% ενώ η έκπτωση προπληρωμής 6%.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required