Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%
EUR/USD: 1.1216

Αισιόδοξος για συμφωνία στο νέο ν.Κατσέλη ο Μοσκοβισί

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Του Ιωάννη Αντύπα

Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για τη πρώτη κατοικία βλέπει ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί από τις Βρυξέλλες, δηλώνοντας πως οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά στη επίτευξη συμφωνίας για το διάδοχο νόμο Κατσέλη.

Η σύγκλιση αυτή αν οδηγήσει σε συμφωνία θα έχει ως αποτέλεσμα το Eurogroup στις 5 Απριλίου να γνωμοδοτήσει θετικά για την αποδέσμευση των κερδών των ελληνικών ομολόγων ύψους περίπου 1 δις.

Ολόκληρη η δήλωση Μοσκοβισί:

"Μετά την εντολή που έδωσε το Eurogroup την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας βρίσκονται σε στενή επαφή με τις ελληνικές Αρχές για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν το 2018. Το έργο τους επικεντρώνεται τώρα στην προστασία της πρώτης κατοικίας.

Η επίτευξη ισορροπημένης συμφωνίας σχετικά με αυτό το νομοσχέδιο είναι το κλειδί τόσο για τους πολίτες όσο και για το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα. Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο και είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις συνομιλίες μας τις επόμενες ημέρες, πριν το Eurogroup στις 5 Απριλίου. "

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required