Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1245

Έρχονται αναδρομικά έως €110 τον μήνα για 80.000 νέους συνταξιούχους

  • ( UPD -22/03/2019 09:46 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Αναδρομικά που κατά μέσο όρο ανέρχονται στα 110 ευρώ το μήνα προβλέπονται για περισσότερους από 80.000 νέους συνταξιούχους που βγήκαν με το νόμο Κατρούγκαλου έχοντας ασφάλιση σε δύο ή περισσότερα Ταμεία, είτε με διαδοχικούς χρόνους είτε και με παράλληλη ασφάλιση.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», όσοι κάνουν αιτήσεις από εδώ και πέρα κερδίζουν και μείωση ορίων ηλικίας έως και 7 χρόνια, με σύνταξη στα 60 αντί 67.

Το ποσό που έρχεται στις συντάξεις θα πιστωθεί αναδρομικά από την ημερομηνία που συνταξιοδοτήθηκαν όσοι είχαν διαδοχική ή παράλληλη ασφάλιση και ο χρόνος αυτός δεν αξιοποιήθηκε επαρκώς για τους ασφαλισμένους.

Με το νόμο Κατρούγκαλου έχουν βγει μέχρι σήμερα πάνω από 220.000 συντάξεις. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 1 στις 2 ή 1 στις 3 είναι με χρόνο διαδοχικής ή και παράλληλης ασφάλισης, δηλαδή πάνω από 80.000 συνταξιούχοι θα έχουν νέο υπολογισμό σύνταξης.

Ο λόγος που έρχεται αυτό το δώρο έχει να κάνει και με προεκλογικές επιδιώξεις της κυβέρνησης αλλά και με μία νέα αντίληψη για τη διαδοχική και την παράλληλη ασφάλιση που αίφνης αποτυπώθηκε σε σχετική εγκύκλιο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τ. Πετρόπουλου, με την οποία τα ένσημα που έχουν πληρώσει στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου οι ασφαλισμένοι, είτε με διαδοχική ασφάλιση, είτε και με παράλληλη ασφάλιση, μπορούν να αξιοποιηθούν σε δύο τρόπους:

-Για να πάρουν σύνταξη με μικρότερο όριο ηλικίας επιλέγοντας όσο χρόνο χρειάζονται από τη διαδοχική ή την παράλληλη ασφάλιση.

-Για να προσαυξήσουν τη σύνταξη με το χρόνο της διαδοχικής ή της παράλληλης ασφάλισης που δεν θα τους χρησιμεύσει για το όριο ηλικίας.

Από το νέο καθεστώς της διαδοχικής και παράλληλης ασφάλισης μένουν εκτός, μέχρι νεωτέρας, οι παλαιοί συνταξιούχοι.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required