Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1247

ΕΦΚΑ: Παράταση 11 ημερών για την καταβολή εισφορών Φεβρουαρίου

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής των εισφορών Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια Φεβρουαρίου 2019 για τις εισφορές υπέρ της κύριας ασφάλισης και της υγείας 1,5 εκατομμυρίου ελευθέρων επαγγελματιών, αυταπασχολούμενων και αγροτών θα αναρτηθούν μέχρι τις 31 Μαρτίου 2019 και η προθεσμία πληρωμής τους παρατείνεται έως τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019.

Aπό τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, επισημαίνεται πως δικαιώματα και ευεργετήματα που συνδέονται με την καταβολή των εισφορών, όπως ρυθμίσεις, ασφαλιστική ενημερότητα, ασφαλιστική ικανότητα, παραμένουν ενεργά μέχρι την 8η Απριλίου.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τα επερχόμενα ειδοποιητήρια θα περιλαμβάνουν τις νέες κατώτατες εισφορές κύριας ασφάλισης και υγείας όπως αυτές θα προκύψουν από το νέο κατώτατο μισθό.

Υπενθυμίζεται πως οι κατώτατες εισφορές των μη μισθωτών υπολογίζονται ως ποσοστό επί του μικτού κατώτατου μισθού άγαμου ανειδίκευτου εργάτη και συγκεκριμένα, στο 26,9% για τους επαγγελματίες και στο 18,9% για τους αγρότες.

Από την 1η/2/2019, ο κατώτατος μισθός ανέρχεται σε 650 ευρώ/ μηνιαίως, αντί 586 ευρώ που ήταν έως και τις 31/1/2019.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required