Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1217

Αχτσιόγλου για τα αναδρομικά συνταξιούχων: «Οι περικοπές του 2012 έχουν ονοματεπώνυμο»

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Κλείνει τις πόρτες στην επιστροφή αναδρομικών στους συνταξιούχους η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου.

Σε συνέντευξή της τη Μεγάλη Τρίτη το πρωί στον ΑΝΤ1 ερωτήθηκε για τις αναδρομικές διεκδικήσεις των συνταξιούχων και ξεκαθάρισε:

«Οι περικοπές του 2012 έχουν ονοματεπώνυμο Βρούτση - Κουτρουμάνη και πολιτικούς υπεύθυνους. Εγιναν 12 διαδοχικές περικοπές. Ήταν η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έκανε αυτές τις αντισυνταγματικές περικοπές. Από κει και πέρα, αφενός μεν η απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές του 2012 δεν αφορά το διάστημα πριν από το 2015 αφετέρου δε η ελληνική κυβέρνηση έχει απαντήσει στο ζήτημα με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του 2016. Αναφορικά με το διάστημα από την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ μέχρι την ψήφιση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, εξετάζουμε τις δημοσιονομικές δυνατότητες που έχουμε. Ο δημοσιονομικός χώρος για το 2019 χρησιμοποιήθηκε σε συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης που περιέγραψε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Ωστόσο, έχουμε αποδείξει ότι κάθε εκατοστό δημοσιονομικού χώρου που διασφαλίζουμε, το χρησιμοποιούμε αμέσως, για να υποστηρίζουμε τους συνταξιούχους και τη κοινωνική πλειοψηφία και να απαλύνουμε πληγές των πολιτικών της περιόδου 2010-2014. Αυτό θα πράξουμε και σε σχέση με το ζήτημα των αναδρομικών», υποστήριξε η υπουργός Εργασίας.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required