Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.121

Τελευταίοι πανευρωπαϊκά σε ποσοστά απασχόλησης

  • ( UPD -25/04/2019 23:32 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Τις χειρότερες επιδόσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο μέτωπο της απασχόλησης καταγράφει η Ελλάδα, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Eurostat, με λιγότερο από το 60% των Ελλήνων ηλικίας 20 έως 64 ετών να έχουν εργασία το 2018.

Αυτό σημαίνει πως η χώρα μας απέχει περισσότερες από δέκα μονάδες από τον εθνικό στόχο για απασχόληση της τάξης του 70% που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το πρόβλημα εντοπίζεται πρωτίστως στην απουσία γυναικών.

Λιγότερες από τις μισές (49,1%) γυναίκες στην χώρα μας απασχολήθηκαν έστω για μία ώρα την εβδομάδα που έγιναν οι μετρήσεις της Eurostat.

Πρόκειται για τις χειρότερες επιδόσεις ανάμεσα στα 28 κράτη-μέλη της Ευρώπης.
Ο κοινοτικός μέσος όρος απασχόλησης είναι 73,2% ενώ ειδικά για τις γυναίκες το ποσοστό είναι 67,4%.

Εξίσου αρνητικά είναι τα στοιχεία για την ηλικιακή ομάδα 55 έως 64 ετών, καθώς ο μεγάλος όγκος πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και η έλλειψη μετεκπαίδευσης για τους άνεργους σημαίνουν πως περίπου τέσσερις στους δέκα είχαν έστω προσωρινή δουλειά. Στον αντίποδα, 13 χώρες έχουν ήδη πετύχει τους στόχους τους για το 2020.

euroelladaapasxolisi.jpg

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required