Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1215

«Υποχρεωτική 7ήμερη εργασία» και τις Κυριακές στο δημόσιο διατάζει η κυβέρνηση

  • Print
Προσθήκη σχολίου

του Κωστή Πλάντζου

Τη σύσταση «Ομάδων Εργασίας» που θα εργάζονται «υποχρεωτικά» ακόμα και τις Κυριακές, για να εκδώσουν τις εκκρεμείς συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων που έχουν αφεθεί στην τύχη τους από συστάσεως ΕΦΚΑ, προβλέπει Τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο των 120 δόσεων.

Λόγω του εκρηκτικού προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στη Διεύθυνση Συντάξεων του πρώην ΓΛΚ (και το οποίο έχει αναδείξει με ρεπορτάζ το newmoney.gr) η νέα τροπολογία ορίζει "υποχρεωτική" και "αποκλειστική" συμμετοχή των υπαλλήλων στις ομάδες αυτές, με υπερωριακή απασχόληση που μπορεί να γίνεται και τις Κυριακές και τις εξαιρέσιμες αργίες.

Και ενώ υπάρχει όντως μεγάλη ανάγκη επιτάχυνσης της πληρωμής των συντάξεων που έχουν «παγώσει» εδώ και 2 χρόνια, «βγάζει μάτι» ότι η πρόβλεψη για «υποχρεωτική απασχόληση» στο Δημόσιο κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες μέρες (και όχι κατόπιν συμφωνίας με τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα) έρχεται ελάχιστες ημέρες μετά το θόρυβο και τις κυβερνητικές επικρίσεις για τη δήλωση Μητσοτάκη περί της 7ήμερης λειτουργίας των επιχειρήσεων.

image.png

Συγκεκριμένα η Τροπολογία προβλέπει:

- Συστήνονται «Ομάδες εργασίας για τον κανονισμό συντάξεων δημοσίου τομέα»

- «η συμμετοχή των υπαλλήλων στις συνιστώμενες ομάδες εργασίας είναι υποχρεωτική»

- «οι ομάδες εργασίας μπορούν να παρέχουν απογευματινή υπερωριακή εργασία και υπερωριακή εργασία κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες».

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required