Γενικός Δείκτης:850.370%
EUR/USD: 1.1235

Στουρνάρας στο Reuters: Προς πλήρη άρση των capital controls φέτος

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο της για την πλήρη άρση των εναπομεινάντων capital controls φέτος, δήλωσε στο Reuters ο διοικητής της ΤτΕ την Τρίτη.

«Βρισκόμαστε σε μια καλή πορεία για την πλήρη άρση των capital controls φέτος», δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας στο Reurters, επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, στο περιθώριο του Investgr Forum που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το πρωί της Τρίτης.

Η Αθήνα επέβαλε τα capital controls τον Ιούνιο του 2015, όταν η ελληνική κυβέρνηση είχε έρθει σε ρήξη με τους δανειστές για την επέκταση του μνημονίου.

Την εποχή εκείνη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να μην αυξήσει περαιτέρω την επείγουσα χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, υποχρεώνοντας την κυβέρνηση να τις κλείσει για σχεδόν 20 ημέρες και να περιορίσει τις μεταφορές χρημάτων από ελληνικές τράπεζες σε ξένες τράπεζες.

Οι περιορισμοί έχουν σταδιακά μειωθεί από τότε. Το ανώτατο όριο για τις αναλήψεις μετρητών ακυρώθηκε πλήρως τον Οκτώβριο του 2018. Ωστόσο, εξακολουθούν να ισχύουν όρια για τις μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό.

Με βάση ένα χάρτη πορείας για την ελάφρυνση των περιορισμών που εκδόθηκε το 2017, οι ελληνικές αρχές έπρεπε να αυξήσουν την εμπιστοσύνη των καταθετών και να προχωρήσουν με το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της χώρας για πλήρη άρση των ελέγχων κεφαλαίου.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required