Γενικός Δείκτης:850.370%
EUR/USD: 1.1235

Φρένο στις πληρωμές ληξιπρόθεσμων του δημοσίου - Μηδενικές οι επιστροφές φόρων τον Απρίλιο

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Φρένο στις περιορισμένες πληρωμές ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου δείχνουν τα νεότερα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Τα στοιχεία πληρωμών δείχνουν τον Απρίλιο, πληρωμές μόλις 2,3 εκατ. ευρώ στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου (ήταν 47,3 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο), μηδενικές πληρωμές εκκρεμών επιστροφών φόρου (σταθερά μηδενική η επίδοση επί των επιστροφών από τις αρχές του έτους, όσον αφορά στο πρόγραμμα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, αν και τρέχουν οι πληρωμές απευθείας από την ΑΑΔΕ) και οριακές πληρωμές μόλις 12,1 εκατ. ευρώ στο μέτωπο των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης (57,7 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα).

Με τις πληρωμές σε κατάσταση «παύσης» το δημόσιο συνεχίζει να σωρεύει νέες υποχρεώσεις, κυρίως στο μέτωπο των επιστροφών φόρου.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί τον Απρίλιο, οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου αυξήθηκαν στα 700 εκατ. ευρώ έναντι 417 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο ενώ οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου περιορίστηκαν από τα 1,779 δισ. ευρώ σε 1,660 δισ. ευρώ, οδηγώντας σε αύξηση του αθροίσματος των υποχρεώσεων από τα 2,196 δισ. ευρώ σε 2,360 δισ. ευρώ.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required