Γενικός Δείκτης:705.2-1.04%
EUR/USD: 1.17

Ελληνικά Κελλάρια Οίνων: «Ταξιδεύει» το κρασί μας στην υφήλιο

  • ( UPD -30/01/2017 12:31 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ευφραίνει καρδίαν... αλλοδαπών το ελληνικό κρασί. «Ταξιδεύοντας» σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, ο ελληνικός οίνος κερδίζει διθυραμβικά σχόλια και ανταγωνίζεται επάξια διεθνείς ποικιλίες αποβάλλοντας πια την ετικέτα «others» που παλαιότερα το κατέτασσε στην αντίστοιχη κατηγορία.

Τους ορίζοντες στην διονυσιακή ευωχία άνοιξε η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, μαγνητίζοντας περισσότερες από 34 χώρες της υφηλίου σε γοητευτικά αρώματα και μυρωδιές. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα που γνωρίζει όλους τους τύπους του ελληνικού κρασιού σε πάνω από 8.000 επιχειρήσεις του κόσμου και εκατομμύρια πιστούς καταναλωτές. Το ταξίδι ξεκινά στα οινοποιεία της εταιρείας όπου παράγονται και επεξεργάζονται οι ελληνικές ποικιλίες, εμφιαλώνονται στο Μαρκόπουλο Αττικής και από εκεί «πετούν» για τη Γερμανία, την Αγγλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά -μεταξύ άλλων χωρών του κόσμου- μαγεύοντας τους ουρανίσκους των σύγχρονων πολιτών, ακόμα και των πιο απαιτητικών.

Δεν είναι λίγες, άλλωστε, οι σειρές κρασιών της εταιρείας, όπως το Αλλοτινό, Ποικιλιακά Λουλούδια, Calliga Apelia και η «value for money» σειρά Κύκνος, που έχουν κερδίσει τη σταθερή προτίμηση του καταναλωτικού κοινού.

HFYUU

Σε τροχιά συνεχούς ανάπτυξης

Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων μπαίνοντας σε μια νέα τροχιά δυναμικής ανάπτυξης δεν σταματά εδώ.

Εγκαινιάζει συνεχώς νέες συνεργασίες, διευρύνει τη γκάμα της και καλύπτει τις απαιτήσεις του σύγχρονου Έλληνα και ξένου καταναλωτή για αυθεντικά παραδοσιακά προϊόντα οίνου και ποτών αποδεικνύοντας έτσι την «εξωστρεφή» φιλοσοφία και τον διαχρονικό της στόχο για την ανάδειξη ποιοτικών προϊόντων.

Έτσι, έχει προχωρήσει σε εταιρική και εμπορική συμφωνία με τον οινολόγο και οινοποιό, Άγγελο Ρούβαλη, διαθέτοντας μεγάλο μερίδιο του Οινοποιείου, που αφορά την διακίνηση των προϊόντων του στην ελληνική και διεθνή αγορά. Ο Άγγελος Ρούβαλης, τέως Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), έχει το οινοποιείο του στους λόφους που βρίσκονται πάνω από το Αίγιο και δραστηριοποιείται αξιοποιώντας περίτεχνα τους μοναδικούς στον κόσμο, αμπελώνες των πλαγιών της Αιγιαλείας. Τα κρασιά του, περιορισμένης ποσοτικά, παραγωγής, αναγνωρισμένα ως πολύ υψηλής ποιότητας, έχουν κερδίσει την προτίμηση των απαιτητικών φίλων του κρασιού. Μερικά από αυτά είναι το φημισμένο «Ασπρολίθι», η δυναμική σειρά κρασιών «Μικρός Βοριάς», οι οίνοι μακρόχρονης παλαίωσης «IANOS» και η νέα σειρά «Μίτος της Αριάδνης».

erg

Από τις αρχές του 2010, η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων συνεργάζεται και με τον παραγωγό Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο, που πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως «άρχοντα της απόσταξης». Με αυτή τη συνεργασία, η εταιρεία μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τη γκάμα της, με τα παραδοσιακά αποστάγματα ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ (ούζα, τσίπουρα, αποστάγματα Στέμφυλων Σταφυλής) αλλά και με τα βιολογικά, ποιοτικά κρασιά από το Κτήμα του.

Το 2016 εγκαινίασε τη νέα της συνεργασία με τον ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ, ενισχύοντας τη θέση του στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Η εταιρεία, όμως, δεν στάθηκε μόνο σε στρατηγικές επιλογές στην Ελλάδα. Στράφηκε και στο εξωτερικό, αναγνωρίζοντας την δύναμη της παγκοσμιοποίησης. Γι' αυτό αποφάσισε την στρατηγική συμφωνία και εμπορική συνεργασία εισαγωγής με την Νο1 Γαλλική Εταιρία παραγωγής και διακίνησης κρασιών, την GRAND CHAIS DE FRANCE.

 HGYJHFJHFJH

Σήμερα, η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων κάνει εξαγωγές σε 35 χώρες και σε 4 ηπείρους με κύριους εξαγωγικούς προορισμούς την Γερμανία, την Αγγλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Το σύνολο των εξαγωγών της εταιρείας φθάνει να αντιπροσωπεύει το 40% του συνολικού της τζίρου.

Ειδικότερα, οι αγορές της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας συνθέτουν το 55% του συνολικού τζίρου που προέρχεται από τις εξαγωγές.

mantineia

Βρείτε εδώ την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required