Γενικός Δείκτης:681.03-1.24%
EUR/USD: 1.18

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Δες την ιδέα σου να φτάνει ψηλά!

  • ( UPD -28/09/2017 13:49 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου


Ο χρόνος τρέχει αντίστροφα! Οι προθεσμίες έρχονται ολοένα και πιο κοντά! Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο χρόνος επαρκεί για να υποβάλετε πρόταση στο φετινό Διαγωνισμό "Καινοτομίας & Τεχνολογίας" – τον 8ο κατά σειρά- και να δείτε την ιδέα σας να φτάνει ψηλά...

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017.

Η Εθνική Τράπεζα για μια ακόμη χρονιά διοργανώνει το Διαγωνισμό "Καινοτομίας & Τεχνολογίας", ως μέρος του προγράμματος NBG Business Seeds, ένα διαγωνισμό που αποτελεί πλέον καθιερωμένο θεσμό για τη νέα και τη νεανική επιχειρηματικότητα στη χώρα μας. Στα 7 χρόνια λειτουργίας του, έχουν υποβληθεί 2.700 προτάσεις από 4.500 συμμετέχοντες. Διακρίθηκαν 70 συμμετοχές (10 κάθε χρόνο, που μοιράζονται και χρηματικά βραβεία) και από το σύνολο των διακριθέντων, πάνω από 35 χρηματοδοτήθηκαν ή έλαβαν μια πολλαπλώς χρήσιμη βοήθεια. Εξάλλου, κάθε χρόνο πάνω από 100 συμμετέχοντες -που δεν κατάφεραν να περάσουν στην τελική φάση του Διαγωνισμού, αλλά οι προτάσεις τους παρουσιάζουν ενδιαφέρον- μέσω των εργαστηρίων "Match & Develop a Startup" που γίνονται σε μεγάλες πόλεις της χώρας, βρίσκουν σημαντική βοήθεια και μέσα από σύντομες παρουσιάσεις ειδικών έχουν τη δυνατότητα να εξελίξουν τόσο το επιχειρηματικό τους σχέδιο, όσο και την παρουσίαση του.

Στόχος : Σε κάθε περίπτωση, ο Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας, έχει ως πρωταρχικό του στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει πρωτότυπες ιδέες βασισμένες στις νέες τεχνολογίες και να προωθήσει την καινοτομία στην Ελλάδα. Επιπλέον, αποσκοπεί στην ενίσχυση και τη στήριξη της δημιουργικότητας, ειδικά των νέων, και στην καλλιέργεια κουλτούρας καινοτομίας.

Πολλαπλά οφέλη : Eίναι σημαντικό ότι πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων μέσα από τον ετήσιο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, έμφαση δίνεται και στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων που έχουν διακριθεί. 

Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών οι συμμετέχοντες που υπέβαλαν τις επιλεγμένες προτάσεις παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας και λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon, του Facebook και της Microsoft.

Για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένα προγράμματα δανεισμού τους και συμμετοχής στο εταιρικό τους κεφάλαιο.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε στοχευμένες δράσεις οικονομικής στήριξης εταιρειών σε συνεργασία με τον οργανισμό The People’s Trust, δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό τους κεφάλαιο, καθώς και δράσεις καθοδήγησης και δικτύωσης σε συνεργασία με τη Google, Grant Thornton, Watson Farley & Williams, Israel Advanced Technology Industries (IATI), Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, Census, ΜcKinsey, KEMEΛ και την Endeavor Greece.

Τέλος, ξεχωριστή συμβολή έχει και ο τομέας της καθοδήγησης (mentoring) των ομάδων και από έμπειρα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία, με επαγγελματική διαδρομή άνω των είκοσι ετών σε διαφορετικούς κλάδους, προτείνουν εξειδικευμένες λύσεις για τη βελτίωση κάθε καινοτόμου προσπάθειας.

Συμμετοχή : Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό μπορεί να είναι ατομική ή ομαδική με αντικείμενο που εντάσσεται σε μία από τις τρεις παρακάτω Θεματικές Ενότητες : α) Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα, β) Περιβάλλον και Τεχνολογία και γ) Πολιτισμός και Τεχνολογία.​

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν για τη δομή της πρότασης & την αξιολόγησή της – στο αρχικό επίπεδο, στην ​A' Φάση, τα εξής:

Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μετά από συμπλήρωση φόρμας εγγραφής με προσωπικά στοιχεία, και περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

-Τίτλος πρότασης (έως 20 λέξεις)

-Περιγραφή πρότασης (έως 1000 λέξεις) που περιλαμβάνει: Σκοπό & Χρήση - Βασικά Στοιχεία Καινοτομίας και σύντομη μελέτη ανταγωνισμού- Τεχνικά Στοιχεία πρότασης και στάδιο υλοποίησης (σε επίπεδο ιδέας, σε επίπεδο business plan, σε επίπεδο Beta, σε λειτουργία, αριθμός πελατών freemium, τυχόν έσοδα)- Οφέλη και σύντομη τεκμηρίωση βιωσιμότητας πρότασης.

Η αξιολόγηση των προτάσεων που θα υποβληθούν θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα: Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας​.

Ακολουθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της διαδικασίας αξιολόγησης: Η βαθμολόγηση πραγματοποιείται από Επιτροπές Αξιολόγησης αποτελούμενες από Καθηγητές και Πρυτάνεις Πανεπιστημίων καθώς και Στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.

Κάθε αξιολογητής βαθμολογεί με βάση προκαθορισμένα κριτήρια, όπως βαθμός καινοτομίας, πληρότητα και σαφήνεια, εφικτό της υλοποίησης και χρήσης, καθώς και προσδοκώμενα οφέλη από τη χρήση.

Η τελική βαθμολογία προκύπτει από το μέσο όρο βαθμολογίας τουλάχιστον δύο (2) ανεξάρτητων βαθμολογητών. Κατά την Α' φάση η ταυτότητα των συμμετεχόντων παραμένει άγνωστη στους αξιολογητές.
​  
Για την υποβολή της δικής σας πρωτότυπης πρότασης κλικάρετε μέχρι 10 Οκτωβρίου στο https://www.nbg.gr/el/nbgseeds/competition/

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required