Γενικός Δείκτης:681.03-1.24%
EUR/USD: 1.18

Οι Μικροί Ήρωες της Stoiximan

  • ( UPD -13/10/2017 13:50 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

 Η Stoiximan, η κορυφαία εταιρεία στοιχηματισμού στο διαδίκτυο στην Ελλάδα, στη βάση της στρατηγικής της ανάπτυξης, επενδύει σε συνεργασίες και πρωτοβουλίες που αναπαριστούν τη δέσμευσή της για υπεύθυνη και αξιόπιστη εταιρική δράση. Η ενίσχυση δομών και οργανισμών που λειτουργούν και αναπτύσσουν σημαντικό έργο στην Ελλάδα, αποτυπώνουν ένα μέρος της αποστολής και του οράματός μας.

Για το λόγο αυτό, στη Stoiximan αναπτύσσουμε και υλοποιούμε ένα διευρυμένο και πολύπλευρο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με στόχο την αμφίδρομη και βιώσιμη κοινωνική ανάπτυξη, μέσα από δράσεις και συνεργασίες.

diey

Ο Διευθυντής Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας της Stoiximan κ. Πάνος Κωνσταντόπουλος

kefalo

Το μέλος του ΔΣ της Stoixhman, κ. Ιωάννης Σπανουδάκης με την κα. Όλγα Κεφαλογιάννη

Πέρα από την ενίσχυση του ελληνικού αθλητισμού, η Stoiximan υλοποιεί ένα πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που τοποθετεί την κοινωνία, το περιβάλλον και την οικογένεια στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της, αναγνωρίζοντας τον ρόλο αλλά και την ευθύνη της να συνυπάρχει και να εναρμονίζεται στο σύστημα της ελληνικής κοινωνίας και ό,τι αυτό εκφράζει.

Το 2017 καταρτίσαμε και υλοποιούμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας, το οποίο ονομάσαμε «Μικροί Ήρωες», φέρνοντας στο επίκεντρο τους πρωταγωνιστές της δύσκολης καθημερινότητας, τα παιδιά όλης τη Ελλάδας.

Η γέννηση του προγράμματος ακολούθησε μια παραδοχή: ενώ τα παιδιά δεδομένα αναπτύσσονται με συνεχή και διαφορετικά ερεθίσματα, η σημερινή πραγματικότητα τα υποχρεώνει, χωρίς μάλιστα να το επιλέγουν, στην επαφή με ολοένα και λιγότερα εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα, τις βασικές πηγές και αφορμές των ερεθισμάτων.

stoiximan

Δημιουργήσαμε τους ΄Μικρούς Ήρωες', για να μπορέσουμε να δώσουμε την ευκαιρία, σε όσα περισσότερα παιδιά, να εξερευνήσουν τα προσωπικά τους μαθησιακά ενδιαφέροντα και να ανακαλύψουν μέσα από τα δικά τους μάτια το δικό τους κόσμο.

Αποστολή του Προγράμματος είναι να προσφέρει το έδαφος που θα επιτρέψει στα παιδιά να συνεχίσουν να ονειρεύονται ένα καλύτερο κόσμο. Για το λόγο αυτό επιδιώξαμε να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό και ζωντανό εκπαιδευτικό ταξίδι για εκείνα τα παιδιά της Ελλάδας που αδυνατούν να βιώσουν τέτοιες εμπειρίες.

Το Πρόγραμμα «Μικροί Ήρωες» αναπτύχθηκε σε δύο δράσεις, που ονομάσαμε «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» και «Οι Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν».

Με το «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» απευθυνθήκαμε, μέσω των δασκάλων, σε μαθητές των δημοτικών σχολείων των αστικών κέντρων, με στόχο να βοηθήσουμε στην ενίσχυση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους, μέσα από βιωματικές εκπαιδευτικές εμπειρίες. Η πρώτη φάση του Προγράμματος ολοκληρώθηκε, φιλοξενώντας περισσότερα από 10.000 παιδιά των δημοτικών σχολείων Γ' και Δ' τάξης της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, τα οποία συμμετείχαν χωρίς κόστος σε εκπαιδευτικά προγράμματα Μουσείων και Ιδρυμάτων.

dex

Η Stoiximan εξασφάλισε τα εισιτήρια για το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, το Εθνικό Αστεροσκοπείο, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, το Μουσείο Παιχνιδιών (Μουσείο Μπενάκη), το Μουσείο Πειραμάτων, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας και το Ολυμπιακό Μουσείο. Μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που δημιουργήσαμε, καλέσαμε εκπαιδευτικούς και γονείς να οργανώσουν τις εκπαιδευτικές επισκέψεις των τάξεων του δημοτικού, κάνοντας χρήση των προαγορασμένων εισιτηρίων. Το «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» συνεχίζεται και με τη νέα σχολική χρονιά, δίνοντας τη δυνατότητα και σε άλλα Δημοτικά Σχολεία των ευρύτερων περιοχών της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το πρόγραμμα «Μικροί Ήρωες ταξιδεύουν» δημιουργήθηκε με σκοπό να γεφυρώσει τα γεωγραφικά χάσματα και να αναδείξει την εκπαιδευτική πραγματικότητα όπως αυτή εξελίσσεται στις γωνιές της Ελλάδας, σε μια προσπάθεια να προσφέρει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μια εμπειρία ζωής.

Οι ΄Μικροί Ήρωες' που ταξίδεψαν για φέτος ήταν 50 παιδιά δημοτικών σχολείων από 5 απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας: την Κάσο, το Τρανόβαλτο, τους Αρκιούς, την Ηρακλειά και την Ανάφη. Το ταξίδι τους, που για τα περισσότερα από αυτά μάλιστα, αποτέλεσε και το πρώτο τους ταξίδι μακριά από το σπίτι τους, ήταν στα μουσεία και τα εκπαιδευτικά προγράμματα στην Αθήνα. Για τέσσερις ημέρες είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε προγράμματα στο Αστεροσκοπείο, το Μουσείο της Ακρόπολης, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, να γνωριστούν μεταξύ και να πάρουν στις βαλίτσες τους εμπειρίες και εικόνες, διαφορετικές από τον τόπο διαμονής τους. Συνοδοί τους, ήταν οι δάσκαλοί τους, οι άνθρωποι της Stoiximan και ο Λευτέρης Πετρούνιας, που χάρισε στους μικρούς μαθητές μια εμπειρία ζωής.

Στη Stoiximan υποστηρίζουμε ότι «Ηρωισμός είναι να πιστεύεις σε μια ιδέα. Και η πίστη σε μια ιδέα είναι αρκετή για να γεννήσει ήρωες. Και αυτό είναι ευτυχία και δύναμη μαζί». Το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Οι Μικροί Ήρωες ταξιδεύουν», είναι η απόδειξη του οράματός μας.

Και γι'αυτό συνεχίζουμε. Διευρύνουμε το πρόγραμμα και σε άλλες περιοχές αναζητώντας μικρούς ήρωες σε κάθε γωνιά της ορεινής και ηπειρωτικής Ελλάδα, που θα φιλοξενήσουμε στον κόσμο της εκπαίδευσης.

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required