Γενικός Δείκτης:733.182.23%
EUR/USD: 1.1164

Eurobank: Στρατηγική επιλογή η συνεισφορά στην κοινωνία

  • ( UPD -04/12/2018 13:50 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ο τομέας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης αποτελεί για τη Eurobank ένα πεδίο με ιδιαίτερη σημασία και οι δράσεις στις οποίες επικεντρώνεται αντικατοπτρίζουν τις διαχρονικές αξίες και αρχές που διέπουν τη λειτουργία και τη φιλοσοφία του Ομίλου. Η συνεισφορά στην κοινωνία και στην οικονομία αποτελούν για την Τράπεζα στρατηγική επιλογή και αντανακλούν την πεποίθησή της ότι ένας υπεύθυνος Οργανισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται και οφείλει να το ενισχύει μέσα από στοχευμένες πρωτοβουλίες. Η Παιδεία, η Νεανική Καινοτόμος Επιχειρηματικότητα, ο Aθλητισμός και το Περιβάλλον αποτελούν τον πυρήνα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank.

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» 

 Ένα πρόγραμμα θεσμός που επί 16 χρόνια επιβραβεύει τους αριστούχους αποφοίτους όλων των Λυκείων στη χώρα

 plak.PNG

Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003 με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και αποτελεί πλέον θεσμό στη μετάβαση των άριστων μαθητών της χώρας από τη δευτεροβάθμια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η επιβράβευση της αριστείας στην Παιδεία, αποτελεί στρατηγικό πυλώνα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για τη Eurobank, η οποία εδώ και χρόνια εστιάζει την κοινωνική της δράση και σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και επιτυχή ένταξη στον επαγγελματικό στίβο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ' Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους απόφοιτους με τον υψηλότερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο οποίος είναι πάνω από 18.000, σε κάθε ένα από τα 1.750 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και νυχτερινά. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ, το οποίο κατατίθεται σε λογαριασμό της Eurobank, στο όνομα του βραβευόμενου.

Από το 2003 μέχρι σήμερα, έχουν βραβευθεί συνολικά 16.835 νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα, σε πάνω από 300 ειδικές τελετές βράβευσης ενώ μαζί με τους 890 αριστούχους που βραβεύονται φέτος ο αριθμός ανέρχεται σε 17.725. Στις τελετές βράβευσης, τιμούνται και τα Λύκεια από τα οποία αποφοίτησαν οι πρώτοι αριστούχοι απόφοιτοι του κάθε νομού της χώρας, καθώς θα ήταν παράλειψη να μην αναγνωριστεί ο καθοριστικός ρόλος που είχαν τα σχολεία και οι καθηγητές στις διακρίσεις των αριστούχων.

πλακετες.PNG

Ο κύκλος των βραβεύσεων ολοκληρώνεται κάθε χρόνο με την πανηγυρική εκδήλωση του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», στην οποία τιμούνται οι πρώτοι εκ των πρώτων απόφοιτων Λυκείου κάθε Νομού της χώρας. Πρόκειται για περίπου 60 νέους φοιτητές, οι οποίοι έχουν την τιμή να βραβευθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον ιστορικό χώρο της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα, παρουσία των οικογενειών τους, της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, εκπροσώπων της Εκκλησίας, Ακαδημαϊκών και Θεσμικών Φορέων και της διοίκησης της τράπεζας.

Φτάνοντας προς το τέλος της δεύτερης δεκαετίας διεξαγωγής του, το πρόγραμμα αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει διαχρονικά τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία. Η πανελλαδική κλίμακα του προγράμματος, δίνει τη δυνατότητα στη Eurobank να συμμετέχει ως ενεργός κοινωνικός εταίρος στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και των παιδιών που αρίστευσαν.

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», αποδεικνύει ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες των τελευταίων ετών υπάρχει μεγάλο δυναμικό στην ελληνική κοινωνία που εξελίσσεται από άριστους μαθητές σε άριστους φοιτητές και κατόπιν, σε διακεκριμένους επιστήμονες. Η υγιής και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη είναι ο μόνος τρόπος ώστε η Ελλάδα να μπορεί σε λίγα χρόνια από σήμερα να προσφέρει σε αυτά τα παιδιά, στους πρώτους των πρώτων, πρόσφορο έδαφος για να ζήσουν και να δημιουργήσουν, να κάνουν πραγματικότητα τις προσδοκίες τους, συνδυάζοντας την ατομική τους καταξίωση με το κοινό όφελος. Γιατί μπορεί η αξία να μην χρειάζεται την ανταμοιβή, αλλά η ανταμοιβή περιμένει πάντα τους άξιους!

Υποστήριξη στα χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά.

Η Eurobank είναι Χρυσός Δωρητής του προγράμματος υποτροφιών του Centre for Talented Youth (CTY) Greece.

cty.PNG

Το διεθνούς φήμης Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και το Anatolia College, συνεργάστηκαν από κοινού για τη δημιουργία του Center for Talented Youth (Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά), το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Ελλάδα το 2013 και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Στόχος της Eurobank είναι να δώσει την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες από την Ελλάδα και την Κύπρο να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα του CTY που ξεχωρίζουν για τις καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας τους. Μέσα από τις μεθόδους διδασκαλίας του CTY, τα παιδιά αποκτούν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν τις έμφυτες τάσεις και τα ταλέντα τους και να ανακαλύψουν κλίσεις που μέχρι τώρα δεν γνώριζαν.

Μέχρι σήμερα, 7.050 μαθητές έχουν λάβει μέρος στις εξετάσεις και 991 μαθητές από την Ελλάδα και την Κύπρο έχουν παρακολουθήσει τα θερινά προγράμματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των παιδιών αυτών, έχουν λάβει υποτροφία για τη συμμετοχή τους στα συγκεκριμένα προγράμματα.

Πρόγραμμα Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας
"egg-enter•grow•go"

uioooo.PNG

Το Πρόγραμμα στήριξης της νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας egg-enter•grow•go ( www.theegg.gr ) αποτελεί μια πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank που σχεδίασε και υλοποιεί σε συνεργασία με το Corallia. Το egg-enter•grow•go είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματικούς επιταχυντές στην Ελλάδα, ο οποίος στοχεύει στη στήριξη της νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικής δραστηριότητας και στην ενίσχυση της προοπτικής βιώσιμης απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, ιδιαίτερα των νέων. Το Πρόγραμμα παρέχει σε ομάδες νέων επιχειρηματιών ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής επώασης (incubation), επιτάχυνσης (acceleration) και συνεργασίας (co-working), προσφέροντάς τους μια σειρά από υποστηρικτικές δράσεις και εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν και να επιταχύνουν τη μετατροπή του επιχειρηματικού τους σχεδίου σε ένα ολοκληρωμένο και επιχειρηματικά αξιοποιήσιμο προϊόν ή υπηρεσία.

Το Πρόγραμμα που φέτος διανύει τον 6ο κύκλο, υλοποιείται από στελέχη των δύο φορέων και εποπτεύεται από 10μελή Συμβουλευτική Επιτροπή (Advisory Board) που αποτελείται από διακεκριμένους επιστήμονες, επιχειρηματίες και εμπειρογνώμονες.

Μέχρι σήμερα το egg έχει πραγματοποιήσει συνολικά τα εξής:

-355 νέοι επιχειρηματίες δημιούργησαν 132 επιχειρηματικές ομάδες
-86 έχουν Νομική Μορφή με συνολικό αριθμό προσωπικού 211 άτομα
-33 εταιρίες με συνολικό τζίρο το 2016, €1.1 εκατ.
-22 εταιρίες έχουν λάβει συνολικά επενδύσεις/χρηματοδότηση €2,1 εκατ.
-15 εταιρίες έχουν λάβει συνολικά χρηματοδότηση Eurobank €0,5 εκατ.
-6 εταιρίες έχουν καταθέσει πατέντα & 17 εταιρίες έχουν κατοχυρώσει ευρεσιτεχνία
-72 συνέργειες μεταξύ των εταιριών egg alumni, μεταξύ 132 επιχειρηματικών ομάδων και 86 εταιρικών σχημάτων που τελικά δημιουργήθηκαν, ενισχύοντας τα μεγέθη και τη δυναμική των αρχικών εταιριών.

Αθλητισμός

Η Eurobank, εδώ και πολλά χρόνια, στέκεται στο πλευρό σπουδαίων ελλήνων αθλητών που αποτελούν πρότυπο ήθους, επιμονής και ομαδικότητας.

Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης: Ο Όμιλος Eurobank είναι, επί 18 χρόνια, υπερήφανος χορηγός όλων των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ. Πρόκειται για τη μακροβιότερη συνεργασία στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και από τις μεγαλύτερες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η συνεργασία αυτή αποδεικνύεται από τις πιο πετυχημένες, καθώς το ελληνικό μπάσκετ έχει χαρίσει στη χώρα μας 25 μετάλλια συνολικά. Πρόσφατα, η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Ανδρών, μετά από μία σειρά συναρπαστικών αγώνων, κατέκτησε την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τόκυο, το 2020.

Ολυμπιονίκες Ιστιοπλοΐας Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής: Η Τράπεζα διαχρονικά συνδέει το όνομά της με μεγάλους αθλητές που έχουν κατακτήσει τις υψηλότερες διακρίσεις σε θαλάσσια αθλήματα. Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες Ολυμπιακές χορηγίες των Σοφία Μπεκατώρου, Αιμιλία Τσουλφά και Σπύρου Γιαννιώτη, η Eurobank έχει λάβει θέση στα ελληνικά πανιά των αθλητών ιστιοπλοΐας Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή, ως Χρυσός Χορηγός, στηρίζοντας την πορεία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, στην κατηγορία 470.

μαντησ.PNG

Περιβάλλον

Η Eurobank ελαχιστοποιεί το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και προωθεί την πράσινη οικονομία, θέτοντας συγκεκριμένους στόχους, σχεδιάζοντας και πραγματοποιώντας δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βέλτιστη χρήση των φυσικών πόρων. Σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς, προάγει τις βέλτιστες πρακτικές αειφορίας οργανώνοντας δράσεις για το περιβάλλον, την αειφόρο ανάπτυξη, την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, καθώς και εκστρατείες ενημέρωσης, εκπαιδευτικά προγράμματα και ομαδικές δραστηριότητες ευαισθητοποίησης.

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required