Γενικός Δείκτης:761.911.26%
EUR/USD: 1.17

Η βιομηχανία παγωτού στην Ιταλία, δεν καταλαβαίνει από κρίση

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η οικονομία της Ιταλίας μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς οι αντίπαλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακάμπτουν, αλλά υπάρχει ένας τομέας όπου η χώρα είναι ασυναγώνιστος ηγέτης: είναι ο τομέας του παγωτού, καθώς η ζήτηση από τους πιστούς οπαδούς του, έχει κάνει την Ιταλία τον κορυφαίο παραγωγό της Ευρώπης.

Οι Ιταλοί κατασκευαστές παγωτών έφτασαν τα 595 εκατομμύρια λίτρα (157 εκατομμύρια γαλόνια) παγωτών πέρυσι, μέγεθος που αντιπροσωπεύει το 19% της συνολικής παραγωγής της ΕΕ, σύμφωνα με επίσημες στατιστικές. Αν όλα τα παγωτά τρώγονταν με το κουτάλι, αυτό το μέγεθος θα συνεπαγόταν περίπου 6,8 δισεκατομμύρια κουταλιές παγωτού. Η Γερμανία κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη σχετική λίστα με 515 εκατομμύρια λίτρα.

Πάνω από 19.000 σημεία πώλησης ή καταστήματα παγωτού, υπάρχουν σήμερα στη χώρα, και κάθε χρόνο προστίθενται περισσότερα. Ο αριθμός των καταστημάτων στο βόρειο τμήμα του Μιλάνου αυξήθηκε κατά 4,5% το 2016. Αν και τα παγωτατζίδικα είναι ως επί το πλείστον μικρά και οικογενειακά, αντιπροσωπεύουν συνολική δραστηριότητα ύψους 1,4 δισεκατομμυρίου ευρώ (1,6 δισεκατομμύρια δολάρια) ετησίως, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο εκ μέρους του επιχειρηματικού συνδέσμου Confcommercio. Σχεδόν 69.000 άτομα απασχολούνται στην βιομηχανία παγωτού σε ολόκληρη την Ιταλία.

"Μπορούμε να πουλήσουμε μέχρι και 300 κιλά την ημέρα στις καλοκαιρινές μέρες με τον περισσότερο κόσμο", δήλωσε ο Αλμπέρτο Μανασέι, ιδρυτής της ανερχόμενης γκουρμέ αλυσίδας Gelateria dei Gracchi, η οποία άνοιξε το τέταρτο κατάστημα στη Ρώμη αυτό το μήνα.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required