Γενικός Δείκτης:681.03-1.24%
EUR/USD: 1.18

Σε υψηλό 10ετίας οι IPO στο χρηματιστήριο της Ιταλίας

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η μία μετά την άλλη «έρχονται» οι IPO στο χρηματιστήριο του Μιλάνου. Η υψηλή ζήτηση από τους επενδυτές για ιταλικούς τίτλους έχει οδηγήσει τις δημόσιες προσφορές σε νέο υψηλό δεκαετίας.

Η Pirelli είναι μόλις η 30η εταιρεία που επιστρέφει στην ιταλική αγορά, ενώ άλλες 12 πρόκειται να προχωρήσουν σε δημόσια εγγραφή έως το τέλος του έτους, όπως δήλωσε ο CEO του Borsa Italiana, Ραφαέλε Λούνγκι.

«Το 2017 ήταν από τις καλύτερες χρονιές για τις IPO στην Ιταλία. Οι εταιρείες που θέλουν να εγγραφούν στο χρηματιστήριο του Μιλάνου αυξάνονται συνεχώς. Βρισκόμαστε σε σημείο καμπής και το 2018 εκτιμάται ότι θα είναι εξίσου ισχυρό» τόνισε η Μπάρμπαρα Λούνγκι, υψηλόβαθμο στέλεχος στην Borsa Italiana.

Ενδεικτικά η Valentino, η Furla και η Eataly, εταιρεία σούπερ μάρκετ και αλυσίδας εστιατορίων, εκτιμάται ότι θα είναι οι επόμενοι που θα πραγματοποιήσουν δημόσια προσφορά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, οι ιταλικές εταιρείες έχουν συγκεντρώσει περίπου 4,11 δισ. ευρώ από τις IPO φέτος, έναντι 1,45 δισ. ευρώ το 2016.

«Υπάρχει ένα ανανεωμένο ενδιαφέρον από τους Ιταλούς επιχειρηματίες να μπουν στο χρηματιστήριο και να βρουν κεφάλαια για να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους» εξηγεί η Στεφανία Γκοντόλι, επικεφαλής για τις κεφαλαιαγορές παγκοσμίως στην Unicredit.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required