Γενικός Δείκτης:698.742.6%
EUR/USD: 1.17

Ρεκόρ επταμήνου για τις αυξήσεις στις τιμές κατοικιών στη Βρετανία

  • ( UPD -06/10/2017 12:25 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Οι τιμές των κατοικιών στη Μεγάλη Βρετανία αυξήθηκαν το Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα να κάνουν τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης να τρέξει με τον ταχύτερο ρυθμό κατά τους τελευταίους επτά μήνες, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Halifax.

Οι αξίες των ακινήτωναυξήθηκαν κατά 0,8% από τον Αύγουστο, καταγράφοντας την τρίτη συνεχόμενη μηνιαία αύξηση, όπως ανέφερε η βρετανική τράπεζα την Παρασκευή. Η ετήσια αύξηση ανήλθε στο 4%.

Παρά τη βελτίωση, η συνολική εικόνα είναι μια πιο μαλακή αγορά. Ο ρυθμός των εθνικών αυξήσεων των τιμών μειώθηκε από την κορυφή του 10% στις αρχές του 2016 και άλλες εκθέσεις δείχνουν μείωση των αξιών σε ορισμένες περιοχές.

Ωστόσο, οι εγκρίσεις στεγαστικών δανείων εκτελούνται με μέσο ρυθμό σχεδόν 67.000 μηνιαίως φέτος, δηλαδή έχουν αλλάξει ελάχιστα από το 2016, ενώ ο ασταθής πληθωρισμός των ακινήτων τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πιο δύσκολη την οικονομική δυνατότητα απόκτησης ιδιόκτητης κατοικίας για πολλούς.

"Οι τιμές των κατοικιών εξακολουθούν να υποστηρίζονται από τη συνεχιζόμενη έλλειψη ακινήτων προς πώληση και τη σταθερή ανάπτυξη της πλήρους απασχόλησης», δήλωσε ο Russell Galley, διευθύνων σύμβουλος της Halifax. "Ωστόσο, η αυξανόμενη πίεση στην αγοραστική δύναμη και η συνεχιζόμενη ανησυχία σχετικά με την οικονομική δυνατότητα μπορεί να μειώσει την ζήτηση των αγοραστών".

Η κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα δήλωσε ότι θα επεκτείνει το πρόγραμμα "βοήθειας προς αγορά", βάσει του οποίου προσφέρει άτοκα δάνεια στους αγοραστές κατοικιών. Η κυβέρνηση δήλωσε ότι η επέκταση αναμένεται να βοηθήσει άλλους 135.000 ανθρώπους, αν και κάποιοι έχουν επικρίνει το σχέδιο, λέγοντας ότι θα προκαλέσει άσκοπα την αγορά.

uk-inflation

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required