Γενικός Δείκτης:698.742.6%
EUR/USD: 1.17

Ryanair: Άρχισαν οι παραιτήσεις μετά το μπαράζ ακυρώσεων πτήσεων

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Την αποχώρησή του από τη θέση του  Γενικού Διευθυντή Επιχειρησιακής Λειτουργίας (COO) της Ryanair ετοιμάζει ο Michael Hickey, μετά το φιάσκο με τις πάνω από 20.000 ακυρώσεις πτήσεων έως το επόμενο καλοκαίρι.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, o Hickey θα αποχωρήσει στα τέλη Οκτωβρίου, όπως αναφέρει ανακοίνωση της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους της Ευρώπης.

Η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία εύρεσης  τoυ διαδόχου του κ. Hickey.

Οι ακυρώσεις επηρεάζουν της πτήσεις περίπου 700.000 πελατών, ενώ έχεουν ως αποτέλεσμα τη μείωση των αναπτυξιακών σχεδίων της εταρείας κατά 6 εκατ. επιβάτες για το 2017 και το 2018.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Michael O’Leary, ανέλαβε προσωπικά μεγάλο μέρος της ευθύνης για τις ακυρώσεις που προκλήθηκαν εξαιτίας της έλλειψης πιλότων, λόγω μαζικών αποχωρήσεων.

«Tα τελευταία 30 χρόνια, ο Mick Hickey συνεισέφερε τα μέγιστα στη Ryanair», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο  O’Leary. «Θα είναι δύσκολη η αντικατάστασή του, γι' αυτό είμαστε ευγνώμονες που συμφώνησε να συνεχίσει  με συμβουλευτικό ρόλο ώστε να γίνει ομαλότερη η μετάβαση στον διάδοχό του».

Προτού αποχωρήσει, ο Hickey έχει να ολοκληρώσει έναν μεγάλο αριθμό έργων, όπως μια σύμβαση συντήρησης κινητήρων, καθώς και τη δημιουργία νέων υπόστεγων  στη Μαδρίτη και τη Σεβίλλη της Ισπανίας.

Πρόκειται για την πρώτη ηχηρή παραίτηση μετά το μπαράζ ακυρώσεων που ξέσπασε στις 15 Σεπτεμβρίου. Ο  O’Leary διαβεβαίωσε τους πιλότους ότι θα λαμβάνουν υψηλότερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required