Γενικός Δείκτης:698.742.6%
EUR/USD: 1.17

Νέα πολιτική της BNP Paribas για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

  • ( UPD -11/10/2017 14:02 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η BNP Paribas SA υποσχέθηκε να σταματήσει τη χρηματοδότηση έργων για σχιστόλιθο και κοιτάσματα πετρελαίου στο πλαίσιο των πιο πρόσφατων προσπαθειών της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας δεν θα ασχολείται πλέον με εταιρίες των οποίων η κύρια δραστηριότητα προέρχεται από πετρέλαιο και φυσικό αέριο που παράγεται από σχιστόλιθο ή κοιτάσματα πετρελαίου, ανέφερε σε δήλωσή του την Τετάρτη, εκπρόσωπός της. Η νέα πολιτική της BNP Paribas SA αφορά σε εταιρείες που εμπλέκονται σε δραστηριότητες οι οποίες εκτείνονται από την εξερεύνηση μέχρι το μάρκετινγκ και την εμπορία. Η τράπεζα πρόσθεσε ότι δεν θα χρηματοδοτήσει έργα πετρελαίου ή φυσικού αερίου στην περιοχή της Αρκτικής.

Η BNP Paribas δήλωσε ότι έχει δεσμευτεί να ευθυγραμμίσει τη χρηματοδότηση και τις επενδυτικές της δραστηριότητες με τις διεθνείς προσπάθειες να διατηρηθεί η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου μέχρι τα τέλη του αιώνα. Η επίτευξη αυτού του στόχου βασίζεται στη μείωση της εξάρτησης του πλανήτη από τα ορυκτά καύσιμα, ξεκινώντας από εκείνα που εξορύσσονται από σχιστόλιθο δραστηριότητες που εκπέμπουν υψηλά επίπεδα αερίων τα οποία εντείνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required