Γενικός Δείκτης:764.38-0.17%
EUR/USD: 1.17

Πόλεμος Κατάρ- Σαουδικής Αραβίας και για την Turk Telecom

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η εταιρεία τηλεφωνίας του Κατάρ, Ooredoo QSC αποφάσισε να υποβάλει προσφορά προς τον μη φερέγγυο ιδιοκτήτη της μεγαλύτερης τηλεπικοινωνιακής εταιρείας της Τουρκίας, προκειμένου να ανταγωνιστεί μια προσφορά της Saudi Telecom Co., δήλωσαν τρία άτομα με γνώση του θέματος.

Η Ooredoo θα επιδιώξει να αποκτήσει την Ojer Telekomunikasyon AS, (Otas), μια εταιρεία ειδικού σκοπού που κατέχει το 55% της Turk Telekomunikasyon AS, δήλωσαν πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή το θέμα είναι ιδιωτικό. Η πρόταση της Σαουδικής Αραβίας παραμένει στο τραπέζι, είπαν.

Μια αγορά από την Ooredoo θα διευρύνει την επιχείρηση επέκτασης της εταιρίας με έδρα τη Ντόχα, ώστε να εξυπηρετήσει περίπου 150 εκατομμύρια πελάτες από την Αλγερία έως στη Μιανμάρ, κυρίως μέσω εξαγορών. Το σχέδιο της Saudi Telecom, το οποίο κατέχει το 35% της μητρικής της Otas, Oger Telecom, περιλαμβάνει την αγορά της εταιρείας μέσω εισφοράς μετρητών ύψους 750 εκατομμυρίων δολαρίων και δέσμευση για αναδιάρθρωση περαιτέρω χρεών ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στη μεγαλύτερη υποχρέωση αποπληρωμής δανείων εντός της Τουρκίας, ο Otas έχασε τρεις πληρωμές από τον Σεπτέμβριο του 2016 με δάνεια ύψους 4,75 δισ. δολ. Πρόκειται για κεφάλαια τα οποία δανείστηκε από 29 τοπικές και διεθνείς τράπεζες το 2013. Οι πιστωτές, όπως η Akbank TAS, η Turkiye Garanti Bankasi AS και η Turkiye Is Bankasi AS προσέλαβαν τις Lazard Ltd. και Raiffeisen Investment AG για να βοηθήσουν στις διαπραγματεύσεις σχετικά με το δανεισμό, σύμφωνα με τους ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με το σχέδιο. Άλλα μέρη στις συνομιλίες είναι το τουρκικό δημόσιο ταμείο, το οποίο κατέχει μερίδιο 25% στην Turk Telekom και η εταιρεία Saudi Telecom.

Την ίδια στιγμή, η Σαουδική Αραβία διέρχεται περίοδο μεγάλων αναταραχών μετά τη σύλληψη πλουσίων πριγκίπων, αξιωματούχων και επιχειρηματιών στο βασίλειο νωρίτερα αυτό το μήνα. Οι πιστωτές της Otas ενδέχεται να ζητήσουν περαιτέρω προτάσεις, σύμφωνα με τις παραπάνω πηγές. Εκπρόσωποι του Otas και Ooredoo αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required