Γενικός Δείκτης:765.05-0.09%
EUR/USD: 1.17

Δεν πείθει η Lufthansa την ΕΕ για την εξαγορά της Air Berlin

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Lufthansa θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να μετριάσει τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την εξαγορά της Air Berlin, καθώς οι παραχωρήσεις που προσφέρει δεν θα καθησυχάσουν πλήρως τις ρυθμιστικές αρχές, σύμφωνα με δύο άτομα που παρακολουθούν τη σχετική διαδικασία.

Η Lufthansa θα πρέπει να βελτιώσει την προσφορά της για την παραχώρηση των δικαιωμάτων προσγείωσης της θυγατρικής της Air Berlin, Niki, προκειμένου να κερδίσει την έγκριση για τη συμφωνία.

Κατά τις ίδιες πηγές, ενώ ο CEO της Lufthansa, Carsten Spohr είπε ότι ο αερομεταφορέας «πρακτικά θα αγοράσει τη Niki χωρίς θέσεις σε αεροδρόμιο (slots)», η προσφορά που υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή δείχνει ότι η εταιρεία θα κρατήσει πολλές από τις διαθέσιμες θέσεις της Niki στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένων αερολιμένων με συμφόρηση όπως το Μόναχο και το Tegel του Βερολίνου.

Η Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ Μαργκρέτε Βεστάγκερ έχει κάνει λόγο για «πολύ σοβαρές αλληλοεπικαλύψεις» και «κίνδυνο πολύ έντονου περιορισμού του ανταγωνισμού σε αρκετά δρομολόγια» που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε χειρότερες υπηρεσίες και υψηλότερες τιμές για πτήσεις στη Γερμανία.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required