Γενικός Δείκτης:764.46-0.16%
EUR/USD: 1.17

Societe Generale: Το πιστωτικό πάρτι βαδίζει προς το τέλος του

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Το μεγάλο πιστωτικό πάρτι, το οποίο έχει οδηγήσει τα ασφάλιστρα αποδόσεων στις μεγάλες αγορές στα χαμηλότερα επίπεδα της δεκαετίας, είναι πιθανώς μερικούς μήνες μακριά από το τέλος του, καθώς οι κεντρικές τράπεζες εξομαλύνουν τη νομισματική πολιτική και οι οικονομικές προοπτικές γίνονται πιο ήπιες, σύμφωνα με την Societe Generale.

"Αναμένουμε ότι το επόμενο έτος θα είναι ένα μεταβατικό έτος, όταν το περιβάλλον του εξαιρετικά χαμηλού περιθωρίου αποδόσεων τελικά θα αρχίσει να χάνει τα κρατήματά του", γράφουν σε ενημερωτικό σημείωμα της Societe Generale οι στρατηγικοί αναλυτές πιστώσεων Juan Esteban Valencia και Guy Stear. "Οι ΗΠΑ και η ευρωζώνη αναμένεται να επιβραδυνθούν οικονομικά το 2019 και, λόγω των αυξανόμενων επιπέδων εταιρικής μόχλευσης, αυτό θα έχει αντίκτυπο στην πίστωση".

Τα ασφάλιστρα των ομολόγων επενδυτικών τίτλων των ΗΠΑ θα διευρυνθούν στα μέσα του 2018, με τους Ευρωπαίους ομολόγους να ακολουθούν το παράδειγμα, όπως κι οι τιμές των πιστωτικών αγορών στην οικονομική επιβράδυνση, αναφέρει το σημείωμα. Μια παλαιότερη έκθεση αναγνώριζε ότι η ετήσια ετήσια πρόβλεψη του περασμένου έτους αποδείχτηκε πολύ μέτρια. Η Societe Generale είχε προβλέψει ότι ο πολιτικός κίνδυνος θα βλάψει την πίστωση το 2017, αλλά άλλαξε την κατεύθυνση τον Μάρτιο, καθώς αυτό δεν βγήκε.

Τώρα, καθώς τα παγκόσμια ασφάλιστρα έχουν μειωθεί περαιτέρω, "η πίστωση φαίνεται πολύ ακριβή πράγματι", έγραψαν στο ενημερωτικό σημείωμα . "Οι αναδυόμενες αγορές και οι αγορές υψηλών αποδόσεων είναι οι πιο ανησυχητικές."

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required