Γενικός Δείκτης:764.37-0.18%
EUR/USD: 1.17

«Η τουρκική χρηματιστηριακή αστάθεια θα επιδεινωθεί» προβλέπει η Neuberger Berman

  • ( UPD -07/12/2017 10:34 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Οι Τούρκοι επενδυτές σε μετοχές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα υψηλότερα επίπεδα μεταβλητότητας του τελευταίου χρόνου, θα πρέπει να προετοιμαστούν για ακόμα περισσότερα από αυτά το 2018, σύμφωνα με τον όμιλο Neuberger Berman της Νέας Υόρκης.

Ο πληθωρισμός και οι πολιτικές εξελίξεις εμφανίζονται ως οι ισχυρότερες προκλήσεις για την τουρκική αγορά, δήλωσε ο Marco Spinar, ένας συνεργαζόμενος διευθυντής χαρτοφυλακίου στο Neuberger Berman, σε σχόλια μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η εμβάθυνση των πολιτικών εντάσεων μεταξύ του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη μια και των Η.Π.Α. και της Ευρώπης από την άλλη, έχουν βαρύνει στην εμπιστοσύνη των επενδυτών τους τελευταίους μήνες, αυξάνοντας την αντίληψη για τους κινδύνους γύρω από τα τουρκικά περιουσιακά στοιχεία. Προσθέστε στο μείγμα τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό, τα οποία σημείωσαν ετήσια αύξηση των τιμών καταναλωτή κατά σχεδόν 13% τον Νοέμβριο, που είναι ο ταχύτερος ρυθμός αύξησης από το 2003.

Η υψηλότερη από την εκτιμώμενη αποτύπωση της Δευτέρας ήρθε σε διάστημα λιγότερο από τρεις εβδομάδες μετά την ανακοίνωση ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας ήταν σε "λάθος δρόμο" στον αγώνα της κατά της αύξησης των τιμών. Η τράπεζα δήλωσε ότι θα ενισχύσει τη νομισματική πολιτική εάν χρειαστεί, καθώς ανακοίνωσε τη νομισματική και συναλλαγματική πολιτική για το 2018 σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της την Τρίτη.

Η τουρκική στρατηγική του Neuberger Berman θα προσδιοριστεί σε μεγάλο βαθμό από τον πληθωρισμό και την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας, δήλωσε ο Spinar.

Τα αρνητικά που απορρέουν από την πολιτική και την καταπολέμηση του πληθωρισμού αντισταθμίζονται από ελκυστικές αποτιμήσεις στις μετοχές του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης, "οι οποίες θα προσελκύσουν δολάρια επενδυτών σε περιβάλλον κινδύνου", δήλωσε ο Spinar. Ο δείκτης αναφοράς Borsa Istanbul 100 Index διαπραγματεύεται 7,8 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη τους επόμενους 12 μήνες, σε σύγκριση με τις 12 φορές του δείκτη MSCI Emerging Markets Index.

Ο Spinar είπε ότι μια τουρκική μετοχή για το οποίο η εταιρεία του είναι θετική είναι η εταιρεία λιανικής Mavi, η οποία άρχισε να διαπραγματεύεται φέτος.

Η Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret AS, όπως είναι επίσημα γνωστή, έχει αναπτύξει μια "ισχυρή θέση" σε σύγκριση με τους περισσότερους εγχώριους ανταγωνιστές, οι οποίοι επικεντρώνονται στα τμήματα της αγοράς, κυρίως προϊόντα, που έχουν χαμηλότερες τιμές, ανέφερε ο Spinar. "Η Mavi είναι μια γνωστή μάρκα που συλλαμβάνει τις προσδοκίες του νεότερου πληθυσμού της Τουρκίας".

τουρκία

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required