Γενικός Δείκτης:710.350.36%
EUR/USD: 1.17

Χαμάς: Καλεί σε νέα Ιντιφάντα μετά τις ανακοινώσεις για την Ιερουσαλήμ

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σε νέα Ιντιφάντα καλεί η Χαμάς μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντας επί της ουσίας την πόλη ως ισραηλινή πρωτεύουσα.

Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου προκάλεσε εντάσεις στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη, με τους διαδηλωτές να καίνε αμερικανικές σημαίες και φωτογραφίες του Τραμπ.

«Μας έκλεψαν την Ιερουσαλήμ» δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα στην τηλεόραση του Αλ Τζαζίρα ο Ισμαήλ Χανίγιε, ηγέτης της Χαμάς.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί σκοτώθηκαν κατά τις δύο προηγούμενες εξεγέρσεις.

Παραμένει αβέβαιο αν η κίνηση αυτή από τον Ντ. Τραμπ θα οδηγήσει σε νέες αναταραχές στη Μέση Ανατολή, ωστόσο, σίγουρα, μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει έντονο θυμό στον μουσουλμανικό κόσμο.

«Δεν θα επιτρέψουμε στον Τραμπ να συνεχίσει να υπονομεύει τις ειρηνευτικές προσπάθειες» δήλωσε ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, Ράμι Χαμντάλα.

Τα χρηματιστήρια του Ισραήλ και της Παλαιστίνης αντέδρασαν με ήπιες διακυμάνσεις στην είδηση, «συνηθισμένα» καθώς είναι στις πολιτικές και μη αναταραχές.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required