Γενικός Δείκτης:698.742.6%
EUR/USD: 1.17

Ο Άντριαν Ορ νέος διοικητής της Τράπεζας της Ν. Ζηλανδίας

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ο Άντριαν Ορ θα είναι ο νέος διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Νέας Ζηλανδίας (RBNZ), όπως ανακοίνωσε ο υπ. Οικονομικών της χώρας, Γκραντ Ρόμπερτσον, τη Δευτέρα.

Ο 54χρονος Ορ θα εκτίσει 5ετή θητεία στο «τιμόνι» της κεντρικής τράπεζας και θα επιβλέψει τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωσή της από τις αρχές του 1990.

Ο Ορ είναι πρώην αναπληρωτής κυβερνήτης και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος στην κεντρική τράπεζα ενώ αυτή τη στιγμή διευθύνει το κρατικό ταμείο πλούτου της χώρας, ύψους 37 δισ. δολαρίων Ν. Ζηλανδίας (26 δισ. δολ.).

Ο Ορ έχει τώρα το δύσκολο έργο της μετάβασης της κεντρικής τράπεζας σε μια νέα εποχή, όπου προτεραιότητα θα είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας σε συνδυασμό με την σταθερότητα των τιμών.

Το δολάριο Νέας Ζηλανδίας κατέγραψε «άλμα» μετά την ανακοίνωση του διορισμού του Ορ στα 69,16 σεντς έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required