Γενικός Δείκτης:761.911.26%
EUR/USD: 1.17

Καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ στην κατανάλωση εμπορευμάτων η Κίνα

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Κίνα συνεχίζει να καταβροχθίζει όλο και περισστόερα μέσα στην παγκόσμια αγορά εμπορευμάτων, θέτοντας νέα ρεκόρ στην κατανάλωση οποιουδήποτε προϊόντος, από το αργό πετρέλαιο μέχρι τη σόγια.

Σε ένα έτος ρευστότητας, που χαρακτηρίζεται από περικοπές βιομηχανικών δυνατοτήτων, περιορισμούς του περιβάλλοντος και οικονομική απομόχλευση, η ζήτηση για πρώτες ύλες εξακολούθησε να αυξάνεται στον μεγαλύτερο καταναλωτή παγκοσμίως, συμβάλλοντας στην επίτευξη για δεύτερη συνεχή χρονιά, ενός ετήσιου κέρδους στις παγκόσμιες αποδόσεις εμπορευμάτων.

Ο δείκτης Bloomberg Commodity Index σημείωσε άνοδο 0,3% στις 7:19 π.μ. ώρα Λονδίνου, πραγματοποιώντας αναρρίχηση για τέταρτη συνεχόμενη μέρα. Το εύρος των αποδόσεων από τις πρώτες ύλες αυξήθηκε κατά 0,8% πέρυσι μετά την αύξηση κατά 11,4% το 2016.

Δεδομένου ότι ο πρόεδρος Xi Jinping εδραιώνει την ισχύ πίσω από μια οικονομία που ενδέχεται να παρουσιάσει φέτος την πρώτη του θετική ανάπτυξη καθ' όλο το έτος, μετά το 2010, υπάρχουν λίγες ενδείξεις ότι το κινεζικό "τριαξονικό" προϊόν επιβραδύνεται καθώς κυλά το 2018.

"Η οικονομική επέκταση της Κίνας ξεπερνά τις προσδοκίες από το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους, ενισχύοντας τη ζήτηση για όλα τα είδη εμπορευμάτων", ανέφερε τηλεφωνικά ο Guo Chaohui, αναλυτής της China International Capital Capital με έδρα το Πεκίνο. "Αναμένουμε συνεχιζόμενη ορμή στην οικονομική ανάπτυξη το 2018, η οποία θα διατηρήσει την όρεξη στη χώρα για εισαγωγές".

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required