Γενικός Δείκτης:761.911.26%
EUR/USD: 1.17

Όταν το αποτέλεσμα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, επηρεάζει την πώληση μιας ομάδας

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Στον λαμπερό κόσμο του ποδοσφαίρου, το παιχνίδι του Σαββάτου ανάμεσα στη Newcastle United και τη Swansea City, στο πλαίσιο της Πρέμιερ Λιγκ (του αγγλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου) , δεν θα το έλεγε κανείς και "Σύγκρουση των Τιτάνων".

Αλλά κατά τη χειμερινή ψύχρα που επικρατεί στη βιομηχανική βορειοανατολική Αγγλία, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να βοηθήσει να καθοριστεί η τιμή πώλησης του τελευταίου αγγλικού ποδοσφαιρικού σωματείου με βαρύ όνομα, που μάλλον θα αποχωριστεί τον πλούσιο επενδυτή από το εξωτερικό ο οποίος τη διοικεί.

Ο ιδιοκτήτης της Newcastle, ο βρετανός έμπορος λιανικής πώλησης σπορ Mike Ashley, διαπραγματεύεται με έναν πιθανό αγοραστή που δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να υποβάλει προσφορά περίπου 250 εκατομμυρίων λιρών (340 εκατομμύρια δολάρια). Στη συνέχεια η εξίσωση έγινε πιο περίπλοκη. Μια ήττα φέρνει την ομάδα να πέφτει κατηγορία, αφήνοντας την Πρέμιερ Λιγκ. Η αναχώρηση από το πλουσιότερο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα στον κόσμο θα μπορούσε να μειώσει στο μισό την αποτίμηση της ομάδας, σύμφωνα με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στους πιθανούς υποψήφιους αγοραστές.

Η εξέλιξη αυτή, αφήνει σε κάθε επενδυτή μια αίσθηση κινδύνου ότι θα χάσει το πρωτάθλημα της Premier League και η απειλή αυτή αποθάρρυνε ήδη τουλάχιστον μία από τις πιθανές λύσεις. Η εταιρεία Blackbridge, η οποία βοήθησε με τη μεσολάβηση της, στην πρόσφατη πώληση της Barnsley, ομάδας κατώτερης κατηγορίας, σε ομάδα επενδυτών που συμπεριλάμβανε το αμερικανικό στέλεχος του μπέιζμπολ και αστέρι του"Moneyball" Billy Beane, ενεργούσε ως δυνητικός υποψήφιος από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με ένα πρόσωπο εξοικειωμένο με την κατάσταση .

"Ο κίνδυνος να βρεθεί (η Newcastle) εκτός της κορυφαίας κατηγορίας καθιστά την πώληση πιο περίπλοκη καθώς οι αγοραστές ενδέχεται να είναι λιγότερο πρόθυμοι να συνάψουν μια συμφωνία χωρίς την ενθάρρυνση ότι η ομάδα είναι ασφαλής (στην πρώτη κατηγορία Αγγλίας)", δήλωσε ο Daniel Geey, συνεργάτης της δικηγορικής εταιρίας που ειδικεύεται στα Μέσα Ενημέρωσης και μέσων ενημέρωσης Sheridans.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required