Γενικός Δείκτης:712.610.32%
EUR/USD: 1.17

Η Μέι προσπαθεί να τελειώσει τον εμφύλιο πόλεμο των Συντηρητικών για το brexit

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, μπορεί να ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα με αποφασιστικότητα την προσπάθεια ενοποίησης της κυβέρνησής της, ώστε αυτή να καταλήξει σε ένα σχέδιο για το Brexit.

Καθώς οι Ευρωπαίοι διαπραγματευτές δείχνουν αυξανόμενες ενδείξεις ανυπομονησίας, οι βασικοί υπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου ετοιμάζονται να απευθύνουν μια σειρά ομιλιών τις ερχόμενες εβδομάδες, περιγράφοντας ένα όραμα για τη ζωή της χώρας, εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με μια ομιλία της ίδιας της Μέι.

Το σχέδιο, ονομάστηκε "Οδικός Χάρτης προς το Brexit", το χρονοδιάγραμμα αρχίζει την Τετάρτη όταν ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον θα κάνει έκκληση και στις δύο πλευρές της συζήτησης για το Brexit. Ο Μάιος αναμένεται να προσφέρει μια νέα σχέση ασφαλείας τρεις μέρες αργότερα, όταν θα απευθύνει ομιλία σε ένα συνέδριο στο Μόναχο.

Επίσης, προγραμματισμένοι ομιλητές είναι ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit, David Davis, ο υπουργός Εμπορίου Liam Fox και ο υπουργός Επικρατείας David Lidington. Απουσιάζει, ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμμοντ, ο οποίος εξόργισε τους υποστηρικτές του Brexit τον Ιανουάριο, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι η Βρετανία θα δει μόνο "πολύ μέτριες" αλλαγές στη σχέση της με την ΕΕ μόλις βγει από το ευρωπαϊκό μπλοκ.

Η Μέι έχει ζητήσει από τους βασικούς υπουργούς της να κάνουν μια κλειστή συνάντηση στο Checkers, την πρωθυπουργική εξοχική κατοικία εκτός Λονδίνου, μετά από δύο συναντήσεις για να βρεθεί μια κοινή θέση σχετικά με το Brexit που έληξαν χωρίς συμφωνία την περασμένη εβδομάδα.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required