Γενικός Δείκτης:712.610.32%
EUR/USD: 1.17

Εκροές 23 δισ. δολάρια από το μεγαλύτερο ETF ταμείο του κόσμου

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Οι επενδυτές εγκατέλειψαν δυναμικά το μεγαλύτερο ETF ταμείο του κόσμου, ήδη από την έναρξη του κατήφορου που πήραν οι αγορές.

Το αμοιβαίο κεφάλαιο χρηματιστηριακών συναλλαγών SPDR S&P 500 (ticker SPY) υπέστη ρευστοποίηση ρεκόρ ύψους 23,6 δισ. δολαρίων την περασμένη εβδομάδα εν μέσω της χειρότερης «τρικυμίας» της ιστορίας για τον βασικό δείκτη αναφοράς μετοχών των ΗΠΑ.

Οι εκροές ανήλθαν στο 8% του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων του αμοιβαίου κεφαλαίου στην αρχή της εβδομάδας. Τόσο υψηλό ποσοστό αναλήψεων δεν παρατηρήθηκε από τον Αύγουστο του 2010. Ένα πλήγμα σε προϊόντα που συνδέονται με τη μεταβλητότητα, έστειλε ηχηρό μήνυμα στις αγορές, προκαλώντας κύματα αποστροφής από κινδύνους από τους νευρικούς επενδυτές.

Στρατηγικοί αναλυτές της JPMorgan δήλωσαν ότι η ταχύτητα και η σοβαρότητα της χαλάρωσης των θέσεων είναι ένα σημάδι ότι οι περαιτέρω πωλήσεις από τους συμβούλους εμπορικών συναλλαγών και των κονδυλίων εξισορρόπησης κινδύνου "πρέπει να σταματήσουν εδώ".

"Η εικόνα που παίρνουμε από το χώρο αυτό, είναι μιας προωθημένης κι όχι πρώιμης αποτροπής του κινδύνου" πρόσθεσαν.

slumming the sell button

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required