Γενικός Δείκτης:712.610.32%
EUR/USD: 1.17

Με εντολή Πούτιν, πέφτουν δισεκατομμύρια στην εκπαίδευση της Ρωσίας

  • ( UPD -12/02/2018 12:32 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Στο πλαίσιο μιας ώθησης για την εμπλοκή περισσότερων Ρώσων επιχειρηματικών ηγετών στην εκπαιδευτική διαδικασία, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν παρευρέθη με μερικούς από τους πιο ταλαντούχους μαθητές της χώρας σε τηλεοπτική συνομιλία για την αξία της ζωής, της αγάπης και της μάθησης.

Συγκεντρώθηκαν στο Sirius, ένα εκπαιδευτικό κέντρο που εδρεύει στο Σότσι και δημιουργήθηκε μετά από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 με τη στήριξη πολλών δισεκατομμυριούχων. Προωθούμενη από το Κρεμλίνο ως πρότυπο για την καλλιέργεια του ταλέντου, το Sirius φιλοξενεί 600 εξαιρετικούς μαθητές το μήνα με εντατικά μαθήματα σε όλα, από φυσική και την κωδικοποίηση έως το σκάκι και το μπαλέτο.

«Όσο πιο έξυπνοι και μορφωμένοι είναι οι άνθρωποι, τόσο λιγότερο επιθετικοί γίνονται» δήλωσε στους δημοσιογράφους τον περασμένο Ιούλιο ο Πούτιν, ένας αυτοαποκαλούμενος «ακτιβιστής του δρόμου» στα νιάτα του.

Η επιθετικότητα του Πούτιν στην παγκόσμια σκηνή έχει μετατραπεί απροσδόκητα σε καταλύτη για μια επενδυτική έκρηξη στη ρωσική εκπαίδευση. Καθώς οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ηγέτες συνεχίζουν να εργάζονται για να απομονώσουν τη Ρωσία για την υποτιθέμενη εμπλοκή της στις πρόσφατες εκλογές των ΗΠΑ και τη σύγκρουση στην Ουκρανία, ένας αυξανόμενος αριθμός μεγιστάνων αποσύρουν τα παιδιά τους από τα δυτικά σχολεία και τοποθετούν χρήματα σε ιδιωτικά έργα που θα βοηθήσουν τις προσπάθειες του Πούτιν να αναστρέψει την πτώση εθνικές ακαδημαϊκές επιδόσεις.

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required