Γενικός Δείκτης:717.220.65%
EUR/USD: 1.17

Νέο κατασκευαστικό πρόβλημα για το πιο δημοφιλές αεροσκάφος της Airbus

  • ( UPD -12/02/2018 16:04 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Airbus SE δήλωσε ότι σχεδόν το ένα τρίτο των αεροσκαφών A320neo με κινητήρες της Pratt & Whitney επηρεάζονται από ένα νέο κατακσευαστικό πρόβλημα στον κινητήρα που ανάγκασε τον Ευρωπαίο κατασκευαστή να σταματήσει κάποιες παραδόσεις του δημοφιλούς αεροσκάφους με χαρακτηριστικό του γνώρισμα τη στενή άτρακτο.

Από τα 113 αεροσκάφη που κυκλοφορούν παγκοσμίως με κινητήρες από την Pratt, περίπου το 30% είναι εφοδιασμένα είτε με ένα είτε με δύο ελαττωματικούς κινητήρες, δήλωσε η εταιρεία σε απάντηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις ερωτήσεις του Bloomberg News τη Δευτέρα. Οι περιπτώσεις αυτές, διαφέρουν από τα ελαττώματα που έχουν εντοπιστεί παλαιότερα κι αφορούσαν στον τύπο του κινητήρα. Τα τωρινά προέρχονται από τις πιο πρόσφατες παρτίδες κι έχουν βγει από τη γραμμή παραγωγής του κατασκευαστή του κινητήρα.

Η Airbus SE αναγκάστηκε να αναστείλει τις παραδόσεις του κινητήρα A320neos με τους κινητήρες Pratt, σύμφωνα με την IndianGo, την ινδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους που είναι ο μεγαλύτερος πελάτης του συγκεκριμένου μοντέλου. Η αποκάλυψη νέων προβλημάτων με τους κινητήρες Pratt αργά την περασμένη εβδομάδα αποτελεί άλλο ένα χτύπημα για το αεροπλάνο A320neo, το Airbus, δηλαδή, με τις περισσότερες πωλήσεις.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required