Γενικός Δείκτης:715.480.4%
EUR/USD: 1.17

Χάκερς «κτύπησαν» στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Μια κυβερνοεπίθεση έχει παραλύσει τα δίκτυα στο ίντερνετ, κατά την τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Πιονγκτσάνγκ, κάτι που στενοχώρησε τους διοργανωτές.

Η επίθεση των χάκερς προκάλεσε κατάρρευση τόσο στις επικοινωνίες LAN όσο και στο WiFi κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης στις 9 Φεβρουαρίου και εμπόδισε την εκτύπωση των εισιτηρίων από την ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με τον Yu Chae-yeon, εκπρόσωπο των χειμερινών αγώνων της Πιονγκτσάνγκ. Τα συστήματα αποκαταστάθηκαν στις 8 π.μ. την επόμενη μέρα και οι διοργανωτές διερευνούν ποιος ήταν πίσω από αυτή την επίθεση, είπε.

Το περιστατικό υπογραμμίζει την απειλή της διαδικτυακής πειρατείας, καθώς η Νότια Κορέα οργάνωσε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων πολύ πριν ξεκινήσει η μεγάλη αθλητική εκδήλωση. Λόγω της ειδικής φύσης των κυβερνο-επιχειρήσεων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το όλο εγχείρημα είναι πιο ευάλωτο στους χάκερς που εκμεταλλεύονται την έλλειψη πειθαρχίας ως προς τα συστήματα ασφαλείας μεταξύ των μελών του προσωπικού, τα οποία προέρχονται από διαφορετικούς οργανισμούς, δήλωσε ο Hwang Jun-won, καθηγητής της ασφάλειας του κυβερνοχώρου στο Τεχνικό Κολέγιο Hoseo της Νότιας Κορέας.

"Οτιδήποτε τρέχει προσωρινά, ενέχει κινδύνους, επειδή δεν δουλεύουν όλοι έχοντας στενή σχέση με τις οδηγίες", δήλωσε ο Hwang. "Αυτό βλάπτει την δημόσια αξιοπιστία των Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ δεδομένου του πόσο σημαντικά δίκτυα τρέχουν, σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός".

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required